Mâncare şi Băutură — iulie 31, 2014 at 21:24

Salata de pepene galben cu mozzarella

by

Cum vara este anotimpul fructelor, trebuie să facem în aşa fel încât să profităm cât mai mult de ele. Pe lângă conservele pentru iarnă, trebuie să găsim cât mai multe modalităţi de a le consuma chiar acum, în sezon, în stare proaspătă. Spre exemplu, de ce să nu consumăm fructele sub forma unei salate aperitiv?

Salata de pepene galben cu mozzarellaAvem nevoie de un pepene galben, puţină mozzarella, două lămâi lime, patru linguri de ulei de măsline, busuioc proaspăt.

Pepenele se taie în două şi se curăţă de seminţe. Apoi, cu o linguriţă, se scobeşte, scoţând bucăţi semicirculare. Mozzarella se taie cubuleţe sau asemeni pepenelui.

Odată porţionate aceste ingrediente, se vor aşeza pe un platou: o bucată de mozzarella la fiecare două bucăţi de pepene. Condimentaţi cu sare şi piper.

Stoarceţi cele două lămâi şi amestecaţi sucul rezultat cu uleiul de măsline, apoi adăugaţi şi frunzele de busuioc. Turnaţi acest dressing peste salată.

Poftă bună!

oanacuzino.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page