Mâncare şi Băutură — ianuarie 17, 2014 at 22:31

Salată cu morcovi lila (sau aşa ceva)

by

I-am găsit ieri într-un supermarket (Lidl). Nu mă așteptam. Am fost luat prin surprindere. I-am cumpărat fără să mă gândesc, fără să mă uit la preț (7 lei/kilogram). Am știut ce voi face cu ei încă înainte de a ajunge la casă. Aveam deja toate celelate ingrediente, se potriveau perfect cu ideea de prânz ușor și fără complicații.

morcov lila

Un  mănunchi de morcovi lila. Am citit pe net că morcovii erau în trecut mai toți așa, adică lila, și că abia prin secolul 17 au început să devină portocalii, grație unor încrucișări repetate făcute de olandezi. Nu-i bai, noi să fim sănătoși. La fel ca salata pe care am făcut-o pentru prânzul de ieri. Înainte de salată, am spălat, curățat și mâncat un morcov, doar așa, de distracție. Apoi am mai spălat un morcov, pe care l-am feliat cu cuțitul de curățat legume.

morcov lila1

 

morcov lila2

Un morcov a fost suficient. Pe ultimul îl ronțăi chiar în timp ce scriu postarea asta. Trebuie să recunoașteți că arată senzațional.

morcov lila3

Pentru a ajunge la salată, am mai pus în farfurie roșii mici și colorate, dulci. Apoi frunze de spanac tânăr, bulgări mici de mozzarella, câteva felii de prosciutto crudo.

morcov lila4

Sare, piper și ulei de măsline pe post de dressing.

morcov lila5

O minolă, fix la final.

morcov lila6

Să fiți sănătoși!

morcov lila7

Sursa: adihadean.ro

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page