Proză şi poezie — mai 3, 2013 at 19:32

Să iertăm și să uităm! Să fim mai buni!

by

Cand vom ierta totul, le vom castiga pe toate.” – Ioan Gura de Aur

E timpul să iertăm , să fim mai buni, să uităm răul ce ne-a fost făcut, e timpul să ne pese și de cei din jurul nostru. E timpul să îndurăm necazurile și să trecem peste ele așa cum El s-a răstignit și a pătimit pentru noi.

Să iertăm și să uităm! Să fim mai buni

Haideți să căutăm picăturile de umanitate care mai sunt în noi, să scoatem bunătatea și înțelepciunea pe care El ne-a dăruit-o fiecăruia atunci când ne-a creat. Să încercăm să dăruim din ce avem și să plecăm capul atunci când greșim. Haideți să facem lucruri bune și să schimbăm noi lumea asta insensibilă în care trăim. Haideți să sperăm că vom aduce armonie între oameni doar cu un zâmbet. Haideți să fim mai buni măcar acum și să primim lumina în suflet în pragul acestei sărbători.

Majoritatea oamenilor spun “Iert, dar nu uit” , măcar ați încercat să uitați? Ați avut suficienta putere interioară încât să dați uitării tot răul ce v-a fost făcut?  Nu, și cred că toată ambiția asta cu timpul ne va fura puțina bunătate care credeam că încă mai e. Acest orgoliu între oameni le va distruge baza din care au fost făcuți, le va distruge zâmbetul și frumusețea cu care au fost lăsați. Încă mai văd în ei puțină umanitate și sper la ziua în care bunătatea lor va ieși la suprafață. Însă mă tem că înaintea acelei zile o să fie prea ocupați să le reproșeze celor ce le-au greșit și să-și dorească răzbunarea. Ziua la care sper nu va exista, dar ziua de care mă tem e în fiecare zi. În fiecare zi vor răzbunarea, și în fiecare clipă vor să fie mai sus decât ceilalți. Sunteți incurabili!

Poate că în viața fiecăruia a existat un Iuda care ne-a trădat pentru 30 de arginți sau mai mulți. Poate că într-un moment al vieții noastre am fost condamnați pe nedrept și puși la colț aruncându-se cu pietre și vorbe grele în noi. Însă El a suportat pentru noi, noi de ce nu am putea? De ce nu putem lua din fiecare durere o parte bună? Să fi trădat și judecat pe nedrept e o lecție. O lecție de viață dată cu un scop, cu scopul de a te întări, de a te ajuta să mergi mai departe, de a te pregăti pentru adevăratele probleme ale vieții.

Așadar, fiți mai buni, iertați, uitați și bucurați-vă de frumusețea vieții. Și gândiți-vă, cândva și noi vom cere iertare pentru tot ce am greșit aici.

A gresi este omenesc, a ierta este divin.”- Alexander Pope Florentina Ivan

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page