Familie, Lifestyle — februarie 15, 2015 at 16:24

Sa ai dreptate sau sa fii fericit?

by

a-avea-dreptate-300x199Conflictele apar de regula ca rezultat al neintelegerii pentru ca exista atatea puncte de vedere cati oameni exista pe pamant. Punctele noastre de vedere unice sunt o inzestrare. Traim intr-un univers care ne reflecta si ar trebui sa il pretuim si sa il sarbatorim. In schimb, noi ne grabim sa aparam acea mica parte a lui pe care noi o regasim si in punctul nostru de vedere.

Ia in considerare cum evolueaza relatiile. Ne intelegem bine cu cineva care este de acord cu punctele noastre de vedere. Simtim o legatura intima si ne simtim validati in prezenta acestei persoane. Apoi vraja dispare: descoperim ca cealalta persoana are multe opinii si credinte cu care nu suntem de acord. In acest punct, incepe razboiul dintre cine aredreptate si cine greseste, iar drumul spre nefericire isi face usor aparitia.

Doar simplul fapt ca esti intr-o relatie sentimentala cu o persoana, face ca neintelegerile sa fie si mai dureroase. La nivel emotional te simti abandonat. Frumosul sentiment de a fi legat de cineva pe care il iubesti se destrama. In acest punct, dragostea este compromisa, in timp ce ambele persoane experimenteaza reintoarcerea propriului ego care spune: “eu am dreptate, modul in care fac eu lucrurile este singurul care este corect. Daca m-ai iubi cu adevarat, ai accepta acest lucru.“.

Dar in realitate dragostea nu esueaza. A fost doar blocata de nevoia de a avea dreptate, de a te agata de propriile puncte de vedere in loc sa te predai in fata iubirii. Pentru ego, a ceda inseamna infrangere si rusine.

Daca esti atent la acest fapt, atunci, de fiecare data cand nevoia de a aveadreptate va aparea in constientul tau, priveste circumstantele date in context. Este posibil ca punctul de vedere al altei persoane sa fie la fel de valid ca al tau? De vreme ce exista egalitate intre punctele de vedere, acum poti sa renunti la scenariul de a castigator sau invins.

Intreaba-te “ unde vreau sa ajung cu situatia asta? Vreau sa am dreptatesau sa fiu fericit? Poti sa observi ca cele doua nu sunt la fel? Cand cedezi nevoii de a avea dreptate, iti intorci spatele dragostei, comuninunii si in cele din urma unitatii. Unitatea este realizarea la nivelul cel mai adanc ca toata lumea are acelasi nivel de constientizare, sursa unde se gaseste toata bucuria si dragostea.

Sursele pentru acest articol sunt:ncare2.com/greenliving/to-be-right-or-to-be-happy.html

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page