Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 22, 2014 at 18:59

I.S.U: Intervenţii la incendii

by

isuPompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au intervenit pe raza comunei Modelu, pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la nivelul acoperișului unui imobil

În data de 22.07.2014, ora 06.54, pompierii militari din cadrul  Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Modelu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei locuințe, aparținând numitului Marian V.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și degajare de fum, la nivelul întregului acoperiș.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de 50 de minute, înlăturând astfel pericolul propagării acestuia la nivelul întregii locuințe.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

În urma incendiului a ars acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Intervenţie la incendiu în comuna Vâlcelele

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Dragalina a acţionat pe raza comunei Vâlcelele, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta la nivelul unei prese de paie

În data de 21.07.2014, ora 22.21, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Floroaica, comuna Vâlcelele, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unei prese de paie, aparținând unei societăți agricole.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent, atât la nivelul presei, cât și la  nivelul unor baloți de paie aflați în apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza efectului termic datorat gripării rulmenților de presare a paielor.

Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Secției de pompieri Dragalina s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 55 de minute.

În urma incendiului au ars trei baloți de paie și presa de paie în proporție de aproximativ 90%.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page