Comunicate de presă, Ultimile Știri — august 28, 2014 at 20:42

I.S.U. „Barbu Ştirbei”: Intervenţii

by

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au intervenit pe raza comunei Fundeni, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe domeniul public al localități

sinteza isuÎn data de 27.08.2014, ora 13.35, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Fundeni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta cu flacără și mult fum pe domeniul public al localității.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5 ha.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către serviciile profesioniste pentru situații de urgență la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

Două  echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 120 minute. În urma incendiului au ars aproximativ 5 ha vegetație uscată, neînregistrându-se pagube materiale.      

Intervenții SMURD

Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe raza municipiului Oltenița, pentru acordarea primului ajutor unei femei, victima unui accident rutier

În data de 27.08.2014, ora 12.22, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului, pe strada Pescarilor, pentru acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin, Anica F., în vârstă de 55 ani, victimă a unui accident rutier.

La sosirea echipajului SMURD, victima (biciclistă) era conștientă și prezenta suspiciune fractură la antebrațul stâng.

Paramedicii SMURD i-au aplicat guler cervical, i-au imobilizat membrul superior cu atela vacuum, i-au monitorizat funcțiile vitale și au transportat pacienta la Spitalul Municipal Oltenița.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page