Comunicate de presă, Ultimile Știri — septembrie 18, 2014 at 23:55

I.S.U. Barbu Stirbei: Interventii la incendii

by

Intervenţie la incendiu de vegetație uscată în localitatea Modelu 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au intervenit în comuna Modelu, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ șase hectare, pe un teren ce aparține domeniului public al localității

incendiuPotrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate

În data de 16.09.2014, ora 15.36, pompierii militari din Călărași au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Modelu, pentru stingerea  unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta cu flacără şi fum dens pe o  suprafaţă de aproximativ şase hectare, pe un teren care aparține domeniului public.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și mult fum, existând pericolul ca arderea să se extindă la gospodăriile din imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 45 de minute.

În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa şase hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Intervenție la incendiu de plante furajere în localitatea Ștefan Vodă

Pompierii au intervenit în comuna Ștefan Vodă, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu fum dens într/o gospodărie cetățenească 

În data de 16.09.2014, ora 18.35, pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Ștefan Vodă, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent și cu fum dens, fiind cuprinse de flăcări două șire de paie (aproximativ 2 tone), existând totodată riscul de extindere a arderii la locuința proprietarului și la celelalte anexe gospodărești din imediata vecinătate. . .

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarului, care a făcut focul în curte, în condiții de vânt, l-a lăsat nesupravegheat, fiind astfel posibil ca arderea să se extindă și să cuprindă plantele furajere depozitate în gospodărie.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 55 de minute.

În urma incendiului au ars două șire de paie, fiind salvate de pompierii militari locuința proprietarului și alte bunuri materiale în valoare de aprioximativ 70.000 de lei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page