Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 23, 2014 at 21:15

I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi: Evenimente petrecute în week-end pe raza judeţului

by

smurdParamedicii SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina au fost solicitaţi să acţioneze pe A2, km 113, pentru acordarea primului ajutor unei femei în vârstă de 58 de ani, victima unui accident rutier

În data de 20.06.2014, ora 13.36, echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe A2, km 113, în dreptul localității Perișoru, pentru acordarea primului ajutor unei femei, Georgeta V., în vârstă de 58 de ani, victima unui accident rutier.

La sosirea echipajului SMURD la locul accidentului, victima era conştientă şi prezenta traumatism cranio-cerebral, hematom epicranian și plagă genunchiul drept și acuza dureri la nivelul șoldului stâng.

Paramedicii SMURD i-au montat guler cervical și au imobilizat-o pe targa lopată i-au efectuat hemostaza plăgilor și au transportat-o la spitalul  Fetești cu admisie de oxigen.

Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Grădiștea, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 52 de ani, victima unui accident rutier

În data de 22.06.2014, ora 21.53, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza comunei Grădiștea, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat, Marian D., în vârstă de 52 de ani, victima unui accident rutier.

La sosirea echipajului SMURD la locul accidentului, victima, pieton, era conştientă şi prezenta traumatism toracic, multiple excoriații la nivelul membrelor superioare și acuza dureri în zona cervicală.

Paramedicii SMURD i-au aplicat guler cervical și l-au imobilizat pe salteaua vacuum, i-au efectuat hemostaza plăgilor și l-au transportat la spitalul  Călărași cu admisie de oxigen.

Intervenţie la incendiu de autoturism în comuna Modelu

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a acţionat raza comunei Modelu, pe strada Matei Basarab, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu fum dens la nivelul unui autoturism

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea 

În data de 21.06.2014, ora 02.44, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Modelu, pe strada Matei Basarab, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism, proprietate individuală, aparţinând lui George A.

La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta cu fum dens la nivelul compartimentului motor și elementelor de caroserie de pe partea stângă.

Echipajul profesionist de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului şi a înlăturării efectelor negative provocate de acesta timp de aproximativ 15 minute.

În urma incendiului au ars: compartimentul motor în proporție de 70%,aripa stânga față, aripa stânga spate și două cauciucuri.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page