Cultură şi Educaţie — februarie 25, 2015 at 20:02

S-a lansat proiectul „Şcoala mea pe internet”

by

 Asociaţia Europa Digitală derulează, în  2015, proiectul naţional “Şcoala mea pe Internet”.

Proiectul îşi propune dezvoltarea, implementarea şi găzduirea în mod gratuit a website-urilor aparţinând instituţiilor româneşti de învăţământ din sistemul preuniversitar.

Programul vine în întâmpinarea gradiniţelor, a şcolilor şi a liceelor din ţară, în contextul în care acestea trebuie să respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de acces public şi pentru a se alinia la standardele europene şi ale societăţii informaţionale în care trăim.

Proiectul “Şcoala mea pe Internet” urmăreşte facilitarea interacţiunii între instituţiile de învăţământ, elevi şi profesori şi, totodată, stimularea elevilor şi profesorilor în utilizarea eficientă a Internetului de către elevi şi profesori – ca mijloc de informare şi formare.

200443883-001

   Website-urile realizate pentru şcolile şi liceele din România vor oferi:

  • informaţii generare cu privire la instituţia de învăţământ
  • informaţii despre criteriile de admitere în ciclul primar/gimnazial/liceal
  • publicarea tuturor datelor si informatiilor conform cu legislatia in vigoare
  • informaţii care să permită părinţilor să cunoască activitatea specifică claselor/clasei pregătitoare din cadrul unităţi
  • publicare structura an şcolar
  • crearea şi integrarea scolilor în grupuri având ca scop o creştere a calităţii educaţiei
  • informaţii actualizate în permanenţă cu privire la dispoziţiile Ministerului Educaţiei,
  • traducerea automata a website-urilor în orice limbă de circulaţie internaţională
  • modalităţi de sincronizare la reţeaua socială Facebook.

Pentru a fi eligibili, instituţiile trebuie să fie situate în zona rurală, trebuie să înregistreze, în anul şcolar 2014-2015, un număr de minim 150 de elevi, persoana responsabilă din instituţia de învăţământ, în vederea implementării proiectului, trebuie să aibă studii superioare şi şcoală trebuie să deţină cel puţin un calculator cu o conexiune la Internet. De asemenea pentru a accede la acest program, scolile trebuie să adere ca membru laAsociaţia Europa Digitală, să achite cotizaţia de membru în valoare de 30 de lei/lună.

   Înscrierile la proiectul national “Şcoala mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-101/.

sursa edu-news.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page