Lifestyle, Sănătate — august 23, 2014 at 00:15

S-a inventat prezervativul care ucide bolile cu transmitere sexuală

by

Prezervativele sunt singurele metode contraceptive care oferă protecţie împotriva bolilor sexuale, dar nu sunt perfecte. Când vine vorba de viruşi precum HIV, HPV (virusul popiloma uman) sau HSV (herpes simplex), prezervativele nu sunt 100% sigure.

prezervativÎnsă un nou prezervativ tocmai a fost pus pe piaţă în Australia şi se pare că ar fi viitorul sexului protejat. Prezervativul VivaGel este unul standard, care te protejează ca oricare altul, însă are adăugat şi un lubrifiant special, ce conţine un ingredient ce inactivează până la 99,9% din HIV, HPS şi HSV.

Când intră în contact cu acesti virusi, fie în spermă sau secreţii vaginale, îi poate inactiva, spune Jackie Fairley, director exercutiv al Starpharma, compania farmaceutică care a creat VivaGel.

Ea explică că riscul de a fi expus la aceste virusuri este influenţat de numărul de particule de virus la care eşti expus. Astfel, dacă VivaGel inactivează până la 99,9% din aceste particule, riscul de transmitere este foarte redus.

Bineînţeles, acest „prezervativ minune” este tot ce ne-am putea dori de la un prezervativ – mai multă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Până acum, nu mai puţin de 85% dintre cei care au aflat de VivaGel au spus că l-ar cumpăra imediat.

Din păcate, se pare că unii experţi au descoperit că poate avea şi efecte negative asupra corpului. Doctorul Anna-Barbara Moscicki din San Fransisco a studiat VivaGel drept crema intravaginală şi a observat iritaţii şi inflamaţii. Totuşi, în studiul său s-a folosit o concentraţie de 3%, în timp ce noul prezervativ are doar 0,5%.

Prezervativul VivaGel a primit aprobarea în Australia săptămâna trecută şi va fi disponibil pe piaţă în câteva luni. De asemenea, a fost aprobat şi în Japonia, iar Statele Unite ale Americii sunt următoarele pe listă. Cu puţin noroc, poate că VivaGel va ajunge cât de curând şi în România.

Până atunci, nu uita cât de important este să foloseşti prezervativele obişnuite şi află mai multe despre bolile cu transmitere sexuală.

Sursa: cosmopolitan

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page