Lifestyle, Sănătate — martie 6, 2016 at 12:55

S-a descoperit “călcâiul lui Ahile” al cancerului: Chiar și bolnavii în fază terminal se pot vindeca

by

Cercetătorii au descoperit celule spion ale cancerului, care pot fi recunoscute de sistemul imunitar. Descoperirea este uimitoare și este ceea ce oamenii de știință numesc “călcâiul lui Ahile al cancerului.” Cei care suferă de cancer, chiar și pacienții cu cancer în stadia terminale, de asemenea, se pot vindeca, într-o zi nu prea îndepărtată.

medicinaCercetătorii au descoperit ca toate celulele canceroase transporta un “steag”, care poate fi recunoscut de sistemul imunitar, indiferent de tipul de mutație. Medicamentele disponibile în prezent pe piață sunt adesea ineficiente , deoarece celulele canceroase evoluează atât de repede , încât ele ar putea scăpa de tratamentele curente.

“Cred că în cinci ani , ne vom uita la această descoperire și vom ști cu certitudine că acesta a fost momentul în care am reușit în sfârșit să înțelegem în modul cel mai profund cancerul” , a comentat profesorul Peter Johnson, cercetător britanic. Oamenii de știință de la University College din Londra si Societatea Britanica pentru Cercetare în Domeniul Cancerului au explicat că, chiar și atunci a suferit mutații, o celulă de cancer păstrează amprenta moleculelor care nu se schimbă niciodată. De asemenea, un element foarte important, aceste molecule sunt antigene, sau toxine care pot fi identificate de către sistemul imunitar. Celulele sistemului imunitar care luptă împotriva acestor antigeni există deja, dar acestea sunt prea puține pentru a fi eficiente. Dar, “pescuind” aceste celule ale sistemului imunitar și multiplicându-le în laborator, este posibil să fie eradicat cancerul, chiar și atunci când metastazele au invadat deja corpul.

“Sistemul nostru imunitar funcționează ca poliția care se ocupă cu crimele” – a explicat Dr. Sergio Quezada, cercetător pentru al Societății pentru Cercetări în Domeniul Cancerului din Marea Britanie și UCL Cancer Institute. ”Genetic diferitele tumori sunt ca o bandă de infractori implicați în mai multe infracțiuni, de la jaf la contrabandă. Sistemul imunitar obosește să lupte să țină departe cancerul, așa cum este dificil și pentru poliție să țină în frâu criminalitatea atunci când scenariul este prea bine pus la punct. Cercetările noastre arată că , în loc să urmărești criminalii fără țintă, în locuri diferite, putem oferi poliției informațiile de care are nevoie pentru a ajunge la rădăcina crimei organizate, sau la ”călcâiul lui Ahile” al tumorii, pentru a elimina problema o dată pentru totdeauna”.

Sursa: today.it

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page