Mâncare şi Băutură — mai 23, 2013 at 12:45

Rulouri de vinete parfumate cu mentă

by

Rulourile de vinete parfumate cu mentă, sunt aliment gustos, un aperitiv gustos, simplu şi aromat.

Acest fel de mâncare este un aperitiv, poate fi folosit ca un aperitiv sau pentru un bufet suedez.

Îmi plac aceste feluri de mâncare cu puţine ingrediente, foarte simple şi uşoare, au gust…  ne lasă impresia de ceva simplu şi bun.

În afară de vinete avem nevoie şi de parmezan, pesmet, frunze de mentă proaspete şi ulei de măsline extravirgin.

Iată cum se face, dozele sunt aproximative în funcţie de dimensiunea vinetelor pe care le utilizaţi… mai aveţi nevoie de un blender, scobitori şi hârtie de copt.

Ingrediente pentru aproximativ 15 rulouri:

  • 1 vânata de mărime mijlocie- groasă
  • 20-30 g de parmezan
  • 70 gr. Migdale
  • 1 lingură de pesmet
  • 20-22 frunze de mentă

Mod de preparare:

Se spală bine vânăta, se elimină capetele şi apoi se taiefelii subţiri de aproximativ 2-3 mm.

Puneţi  vinetele pe o foaie de copt într-o tavă şi se coc la cuptor  aproximativ 5 minute, trebuie doar să se coloreze puţin.

Acum, puneţi migdalele  într-un blender şi mărunţiţi-le bine… trebuie să fie bine tocate.

Apoi se adauga parmezanul şi se mixează pentru a le amesteca şi se adaugă 5 frunze de mentă tocată. După aceea se transferă totul într-un castron şi se lasă să stea pentru o oră… în felul acesta menta parfumează  amestecul.
Când  s-au răcit şi vinetele, cu o lingură se pune şi se întinde amestecul de migdale şi parmezan pe vinete.

Rulaţi vinetele şi vă ajutaţi cu o scobitoare să stea închise. După care, pune înapoi în cuptor pentru câteva minute să se încălzească parmezanul.

Şi … după ce le-aţi scos din cuptor, le puneţi pe o farfurie,  cu o frunză de mentă decor şi le condimentaţi cu mult ulei de măsline crud. Aşteptaţi o oră înainte de servire, pentru ca totul să prindă gust.

Pentru a le mânca, doar ia-le cu scobitoarea!…

Pofta Mare!
L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page