Mâncare şi Băutură — februarie 13, 2014 at 14:55

Rulouri cu spanac

by

Reteta pe care v-o propun este simpla, aratoasa si tare gustoasa. Poate fi tinuta la frigider si, cand o dezgheti, mai arunci niste branza pe deasupra, pentru un plus de gust. Este, daca vrei, o reteta de lasagna modificata.

rulou spanac1

Ingrediente:

  • foi de lasagna
  • 300 g spanac congelat maruntit
  • 425 g branza Ricotta
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 1 borcan de sos de paste
  • 2 cani de mozzarella data prin razatoare (1/2 cana pentru umplutura, restul pentru topping)

Mod de preparare:

Fierbe foile de lasagna in apa usor sarata. Scurge-le, lasa-le la racit si apoi pune-le pe hartie de copt pe masa.

Intr-un bol mare, pune spanacul scurs bine de apa, branza Ricotta, oul, patrunjelul, sarea si piperul si adauga jumatate din cantitatea de mozzarella. Amesteca bine. Ia din compozitie si pune pe cate o foaie de lasagna, intinzand cu spatele lingurii.

rulou spanac

Dupa cum spune si numele retetei, se presupune ca tai foaia in mai multe bucati pentru a o putea rula. Dar, daca vezi ca incepi sa te mudaresti, impacheteaza in trei. Ia capatul unei foi si indoaie-l spre centru. Repeta cu celalalt capat.

Pune jumatate din borcanul de sos pe fundul tavii pentru a impiedica lipirea aluatului de tava. Pune rulourile in tava si acopera cu restul de sos. Apoi arunca neglijent restul de branza.

rulou spanac2

Acopera cu folie de aluminiu si baga la cuptorul dat la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute.

Poftă bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page