Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 300 g făină
- 3 ouă
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 200 g costiţă afumată
- 1 ceapă
- 600 g varză acră
- 1 linguriţă chimen
- 300 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă)
- 150 g smântână.
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, ouă, 1 lingură de ulei, 1 lingură de apă şi 1/2 linguriţă de sare, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să se odihnească 30 de minute.
Se taie costiţa cubuleţe. Se curăţă ceapa, se toacă şi se taie varza fideluţă. Se încinge o lingură de ulei şi se călesc în el, circa 5 minute, ceapa şi costiţa afumată. Se adaugă varza acră şi chimenul, se călesc, cu capac, 10-15 minute şi se condimentează cu piper. Se unge o formă înaltă de budincă.
Se-ncinge cuptorul la 200°. Se taie aluatul în două şi se întind 2 dreptunghiuri subţiri. Se întinde varza peste ele, se rulează, iar rulourile se taie felii groase de circa 4 cm. Se pun în forma unsă, se toarnă deasupra zeama de legume, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dau 40 de minute la cuptor. Se servesc cu smântână.