Mâncare şi Băutură — februarie 1, 2014 at 15:05

Ruladă cu dovleac

by

rulada cu dovleac

INGREDIENTE :

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 kg dovleac
  • 1 compot de piersici
  • 100 g migdale
  • 3 linguri cu unt
  • 2 ardei graşi
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • 200 ml vin alb
  • esenţă de migdale
  • pătrunjel
  • sare, ulei

MOD DE PREPARARE

Daţi dovleacul pe răzătoare şi căliţi-l în unt. Tăiaţi ardeii feliuţe şi căliţi-i alături de dovleac. Când zeama a scăzut, adăugaţi zahărul şi un strop de esenţă de migdale.

După ce stingeţi focul, puneţi migdale pisate şi jumătate din piersici. Tăiaţi carnea astfel încât să obţineţi o bucată întinsă şi groasă de 2 cm. Bateţi carnea şi daţi-o cu sare. Puneţi deasupra amestecul (opriţi câteva linguri pentru ornat), întindeţi-l şi rulaţi carnea cât mai strâns.

După ce aţi legat carnea cu aţă, puneţi-o într-o tavă de copt. Ungeţi-o cu ulei şi adăugaţi compotul de piersici rămas şi paharul cu vin. Daţi la cuptor pentru o oră, la foc moderat. Din când în când, stropiţi friptura cu zeama din tavă.

Serviţi rulada ornată cu amestecul rămas şi pătrunjel tocat.

Să aveţi poftă!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page