Mâncare şi Băutură — februarie 1, 2014 at 15:23

Roze Terra Romana

by

roze terra romanaSoiul de struguri: Merlot, Fetească Neagră
Miros: trandafir, caprifoi, piersică albă
Gust: fructe exotice, pepene galben, catifelat, persistent
Cu ce meniu se serveşte: mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
Temperatura de servire: 13ºC
Anul: 2013

Roze-ul  Terra Romana este mai mult decât un roze de vară; an după an, începând cu 1996 când elabora primele rozeuri seci din România alături de Guy de POIX, Aurel Rotărescu face apel la experienţa lui pentru definirea acestui asamblaj complex care să poată satisface cele mai exigente si mai rafinate gusturi.

În 2013 au fost alese Feteasca Neagră și Merlot-ul de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Cu toate particularităţile climatice dificile ale anului (primăvara târzie și scurtă, înflorit devansat cu trei săptămâni, vara nu deosebit de caldă și cu sezoane ploioase alternând cu perioade de secetă) acest roze de culoare ”somon” un nas complex şi delicat care aminteşte caprifoiul și trandafirul tr_rose_on2dar și piersica albă, completat de un gust catifelat şi persistent de fructe exotice, pomelo şi pepene galben.

Îl recomandăm servit la 13oC, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, tapenada, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate, picante.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page