Comunicate de presă — mai 25, 2017 at 12:14

Roxana Pațurcă: Voi, călărășenii mei, să fiți beneficiarii cât mai multor proiecte care v-ar aduce zâmbetul pe buze!

by

12046781_756588691136424_3181848612032424938_n

După cum bine știți, ieri, 23 mai a.c., Senatul României în calitate de primă cameră sesizată a adoptat Legea salarizării unitare în sistemul bugetar. Această inițiativă legislativă vine în întâmpinarea eforturilor noastre de a crește calitatea vieții românilor și de a elimina, treptat, diferențele majore înregistrate în sistemul salarial. În prezent raportul dintre cel mai mic salariu de bază și cel mai mare salariu de bază este de 1 la 15, urmând ca după intrarea în vigoare a acestei legi și aplicarea ei să reducem acest raport la 1 la 12, corectând astfel disfuncționalitățile sistemului de salarizare.

Este destul de greu să vezi adevărul despre o anumită măsură adoptată atunci când sunt prezentate jumătăți sau doar lucruri de suprafață. Din acest motiv doresc să expun călărășenilor mei o parte dintre principiile care stau la baza acestei legi pentru a le creiona o imagine de ansamblu cât mai corectă și pentru a înțelege cu adevărat beneficiile acestui proiect de lege. În primul rând, ne dorim să eliminăm orice formă de discriminare și să fie practicat un tratament egal față de personalul bugetar care prestează aceeași activitate, cu aceeași vechime în muncă și în funcție, indiferent de instituția unde profesează. De asemenea, în strânsă legătură cu acest principiu este și principiul egalității. Eliminarea diferențelor salariale este importantă pentru creșterea nivelului de satisfacție în muncă și este foarte important că această lege reglementează salarii de bază egale pentru muncă cu valoare egală. De exemplu, cei care lucrează în IT, domeniu regăsit în aproape toate instituțiile, au salarii diferite acum, fapt care dezechilibrează balanța sistemului salarial. Un alt principiu important este cel al importanței sociale a muncii, astfel, salarizarea se va realiza în raport cu gradul de responsabilitate, complexitatea activității, riscurile la care se expune și nivelul studiilor respectivului angajat.

Această lege reprezintă un proiect pentru care s-au depus eforturi enorme, ore de muncă, analize și foarte multă concentrare astfel încât să aducem în fața dumneavoastră o îmbunătățire sustenabilă și pe termen lung. Felicitări doamnei Ministru Lia Olguța Vasilescu pentru dedicare, cred cu adevărat în acest proiect și îmi doresc ca voi, călărășenii mei, să fiți beneficiarii cât mai multor proiecte care v-ar aduce zâmbetul pe buze!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page