Politica locala, Politica naţională — octombrie 13, 2019 at 18:09

Roxana Pațurcă: ”PSD va ieși întărit după moțiunea de cenzură”

by

 

Imediat după ce moțiunea de cenzură a trecut, PSD s-a poziționat ca partid de opoziție și a invitat pe președintele Iohannis să facă urgent nominalizarea viitorului premier. Orice zi pierdută în acest context se poate dovedi catastrofală pentru România, întrucât noul guvern care va fi instituit la Palatul Victoria va trebui să prezinte proiectul bugetului pe anul viitor până cel târziu în luna noiembrie. În plus, campania electorală prezidențială care deja a început va constitui un element care cu siguranță va rupe din timpul alocat de viitorii miniștri pentru activitățile specifice.

 

PSD a început această campanie în forță sâmbătă, la Romexpo din București, acolo unde Viorica Dăncilă a fost susținută de către toți cei prezenți, social democrații părând a ieși mai întăriți și cu o echipă mai închegată după moțiunea de cenzură.

 

Senatorul Roxana Pațurcă a fost prezentă în calitate de președinte executiv al PSD Călărași la lansarea campaniei oficiale a candidatului PSD și a avut amabilitatea să ne împărtășească în exclusivitate câteva impresii la cald.

 

Este un moment care ne arată că PSD are resursele și energia necesare pentru a câștiga această campanie electorală. Fără îndoială, în prima etapă miza va fi ajungerea în turul al doilea, iar acolo orice se poate întâmpla. Sunt convinsă că avem puterea să ajungem în turul al doilea – suntem un partid puternic, cu formațiuni teritoriale bine organizate și cu lideri județeni care vor ști cum să-și mobilizeze electoratul în cele două tururi de scrutin.

 

Cu siguranță nu ne-am dorit să ajungem în opoziție, iar trecerea moțiunii de cenzură în Parlament a venit ca o surpriză pentru noi toți. Cu toate acestea, așa cum ați observat, suntem mai uniți acum, mai ales că cei care au votat moțiunea au fost înlăturați din partid. Constituim un grup mai unit, mai puternici în jurul liderului partidului și mai încrezători în șansele noastre, acum când multe orgolii au fost date uitării iar PSD începe să semene cu acea formațiune politică în care ne-am înscris și pe care ne-o dorim cu toții.

 

La Călărași știm ce avem de făcut. Suntem deja la a doua campanie electorală pe care o coordonăm în această formulă de conducere și am încredere că vom obține un rezultat peste ceea ce am obținut în primăvară. Avem potențial și suntem cei mai în măsură să îl fructificăm pe deplin.

Astăzi am avut alături de noi 350 de social democrați călărășeni, iar energia pe care am simțit-o venind din partea lor și dorința de a face totul pentru reușita candidatului nostru este una de excepție, care ne motivează pe toți cei din conducerea organizației”, a declarat Roxana Pațurcă pentru publicația noastră.

 

PSD Călărași a avut în primăvară un rezultat excelent la alegerile europarlamentare, o surpriză pentru mulți: locul 11 la nivelul țării din punct de vedere al procentelor electorale, mult peste media obținută de partid la nivel național.

 

Putem să generăm o surpriză la alegerile prezidențiale, de această dată din postura de organizație a unui partid de opoziție”, a concluzionat Roxana Pațurcă.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page