Lifestyle, Sănătate — septembrie 2, 2014 at 16:23

Roşia: Leguma care creşte fertilitatea

by

Consumul de rosii ar putea creste producţia de sperma cu pana la 70%, potrivit dailymail.co.uk. Si asta datorita licopenului, substanta nutritiva care da si culoarea rosie a acestei legume

Tomatoes“In general, se considera ca infertilitatea este o problema feminina, deoarece femeile sunt cele care nasc, dar in jumatate dintre cazuri este vorba despre probleme legate de calitatea si functionarea spermatozoizilor”, a declarat Karen Veness, purtatorul de cuvant a asociaţiei Britain’s Infertility Network, un grup de sprijin al persoanelor infertile din Marea Britanie. Organizatia va demara un studiu pentru a vedea daca suplimentele alimentare zilnice cu licopen administrate barbatilor vor putea stimula fertilitatea acestora.

Ideea a pornit de la un raport publicat de Cleveland Clinic din Ohio, care a trecut in revista 12 studii efectuate de diferite grupuri de specialisti din lume, si care a aratat ca licopenul din rosii poate creste numarul spermatozoizilor si le imbunatateste viteza.

Alte cercetari au aratat ca aceasta substanta poate preveni afectiunile prostatei, glanda care produce sperma, si poate incetini sau chiar stopa evolutia cancerului de prostata.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page