Politica, Politica locala — iunie 1, 2016 at 15:50

Romii au nevoie de reprezentanţi in Consiliul Local şi Consiliul Judeţean pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă

by

Primul an electoral în care Partida Romilor Pro Europa se prezintă în alegerile locale şi judeţene cu liste proprii de candidaţi atât pentru Consiliul Judeţean cât şi pentru Consiliul Local.

partida romilor (1)1.Ce aşteptări aveţi ­?

Fiind un pas important în lupta pentru o viaţă mai bună în ceea ce priveşte comunităţile locuite preponderent de romi, sperăm ca aceştia să fie alături de noi şi să ne susţină prin ieşirea la vot astfel incât să reuşim în acest proiect de a scoate un consilier judeţean, respectiv consilier local.

2.Care ar fi priorităţile dumneavoastră pentru mandatul 2016- 2020?

Organizarea licitaţiilor în vederea punerii în posesie a terenurilor aflate în concesiune;

Racordarea tuturor locuinţelor la reţeaua de apă potabilă şi canalizare;

Înscrierea tuturor copiilor de etnie romă în învăţământul preşcolar şi şcolar;

Înfiinţarea şi multiplicarea programului „A doua şansă” în şcolile cu pondere mare de populaţie şcolară romă;

Înfiinţarea şi crearea de locuri de muncă pentru cetăţenii români de etnie romă prin atragerea de fonduri europene, respectiv înfiintarea unor structuri de economie socială;

Sprijinirea populaţiei de etnie romă în vederea obţinerii de locuinţe sociale;

Asfaltarea drumurilor în comunităţile de romi;

Angajarea de mediatori sanitari şi şcolari

Legalizarea comerţului ambulant astfel am da posibilitatea micilor comercianţi să îşi dezvolte afacerile.

3.Scurtă prezentare a candidaţilor incluşi pe listele pentru consilieri locali şi consilieri judeţeni?

Persoanele trecute pe listele de consilieri locali şi judeţeni sunt persoane care se implică activ in mişcarea romilor, provin din comunităţile locuite preponderent de romi, sunt lideri recunoscuţi de comunitate şi îşi doresc să contribuie la bunăstarea acestor cetăţeni. Cei trecuţi pe listele de consilieri consideră că având dreptul să candideze pentru locurile de consilieri este o oportunitate de a reduce decalajele formate între romi şi neromi.

4.În ce localităţi aţi depus liste de consilieri ?

Au fost depuse liste de consilieri în următoarele localităţi – Călăraşi, Dragalina, Ciocăneşti, Spanţov, Chiselet, Dor Mărunt, Olteniţa, Crivăţ, Chirnogi şi  Lehliu Gară,

5.Ce mesaj aveţi de transmis pentru locuitorii municipiului Călăraşi?

Rog toţi cetăţenii români de etnie romă să iasă la vot, să voteze corect, să gândească că de votul lor depinde viitorul tinerilor şi nu numai. Să aibă curajul să voteze pentru ei şi nu pentru alţii, aşa cum au făcut până acum.

6.Câteva proiecte iniţiate până acum :

Campania „ Eu îţi dau recomandarea“ care se derulează anual, prin această companie informăm cetăţenii români de etnie romă că Partida Romilor Pro Europa oferă o  recomandare elevilor  cu, care aceştia pot ocupa locurile speciale de romi din învăţământul liceal şi universitar.

Sprijin oferit  tinerilor absolvenţi de liceu şi studenţi să aplice pentru burse şcolare prin Programul de Burse REF .

Parteneriate  încheiate cu diferite instituţii prin care am  oferit posibilitatea şi cetăţenilor români de etnie romă de a beneficia  de cursuri de calificare şi formare profesională.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page