De pe la noi, Editoriale — iulie 9, 2013 at 21:19

Românul este Suflet, asta iubesc de fapt

by

48Două figuri luminoase ale neamului românesc, Marius Lulea liderul platformei civice Acțiunea 2012 și interpretul basarabean Ion Paladi , mi-au stat alături, în data de 04 iulie la cel mai important eveniment unionist, desfășurat vreodată la Călărași, după căderea comunismului spectacolul  “Suflet de Român – Bucurie și Speranță.”

Credința și speranța în mai bine pentru neamul românesc ne-a unit împotriva celor șapte păcate capitale: prostia, recursul la scuzele nu știu, n-am știut, IMG_1434fanatismul, invidia, trufia neroadă, răutatea gratuită la care Nicolae Steinhard a mai  adăugat o a opta: dragostea cu sila.

Aproape 100 de artiști mari și mici, profesioniști sau amatori și peste 500 de români călărășeni au participat la un spectacol maraton de redeșteptare a ființei naționale și de apropiere de românii basarabeni. Nu-i ușor să strângi 600 -700 de oameni la un loc pentru o cauză. De multe ori nu poți să strângi câțiva….încercați!

IMG_1425Un spectacol minunat isvorât din nevoia de identitate, din dorul de românism,  a unit într-un efort colectiv sute de călărășeni. Am simțit freamătul de speranță dar și de îndoială , de curaj dar și de teamă dar am fost acolo semnificativ de mulți și  destul de mulți și hotărâți.  Și numai unul chiar… de a devenit activ pentru cauza românilor basarabeni și tot a meritat efortul. Dar am văzut,am simțit,  unii chiar au declarat că vom fi din ce în ce mai mulți.

Copii și maturi, femei și bărbați la un loc au dat glas bucuriei și speranței de a fi împreună pentru că știu, pentru că simt… împreună e mai bine.

Se întâmplă rar ca un spectacol de asemenea dimensiuni să fie organizat, la Călărași, de către voluntari. Dar dorința de reușită, sprijinul multor oameni care ne-au ajutat și ne-au încurajat, sfaturile și susținerea unor oameni care au făcut profesionist acest lucru, și mai ales cauza în sprijinul căreia milităm, fac din IMG_1445acest spectacol o experienţă extraordinară.

Omul, este în esenţă, Suflet. Românul este  Suflet,  asta iubesc de fapt.  Iubesc Sufletul fiecăruia pentru că, ceea ce Există în Mine, există în fiecare român în parte.

Iubesc românii arzători pe dinăutru, iubesc românii  luminoși, iubesc românii luptători și răzbitori în toate, iubesc românii fremătători ce fac inima să vibreze…

De aceea am ales să fac acest spectacol manifest “Suflet de Roman – Bucurie și speranță”  și pentru că  lor nu nu le-a mulțumit nimeni, le mulțumesc eu… Mulțumesc Liliana Manea și Mary Ionescu! Fără voi  nu era posibil!

Nelu Bălașa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page