Politica, Politica naţională — iulie 8, 2013 at 15:49

ROMÂNII VOR MONARHIE. : Peste tot s-a propus revenirea la Monarhie Constituţională

by

principesa-margareta-acasa-este-numai-romania-42412Aproape tot mediul academic din România, dar şi mare parte din societatea civilă vrea schimbarea formei de guvernământ a României şi revenirea la Monarhie Constituţională. Este concluzia preşedintelui Asociaţiei “Pro Democraţia”, Cristian Pîrvulescu în urma dezbaterilor pe tema revizuirii Constituţiei, în cadrul Forumului Constituţional organizat până acum în peste 30 de oraşe ale ţării. Chiar şi în cadrul dezbaterilor de astăzi de la Tîrgu-Mureş s-a pus problema reinstaurării monarhiei în România, dar nu prin simpla modificare a Constituţiei, ci prin refacerea ei.

,,De peste tot, inclusiv din partea primarilor. Ca şi astăzi aici, peste tot s-a propus revenirea la Monarhia Constituţională. Dar după cum ştiţi art.152 în cazul revizuirii nu permite modificarea formei de guvernământ. Tocmai de aceea revine foarte des ca şi la Tîrgu-Mureş, ideea unei noi Constituţii”, a declarat Cristian Pîrvulescu, preşedinte Pro Democraţia.

Preşedintele Pro Democraţia a mai declarat că în cadrul Forumului Constituţional, organizat până acum în peste 30 de oraşe ale ţării, au fost formulate propuneri pentru modificarea tuturor articolelor din Constituţie.

,,Pot să afirm cu tărie că dacă privim Constituţia ca parte a vieţii noastre de fiecare zi, fiecare cetăţean român poate avea o pretenţie de la Constituţie. Şi cred că cel mai important lucru este libertatea individului”, a declarat Ciprian Dobre, preşedinte CJ Mureş.

Mureşenii prezenţi la dezbaterile din cadrul Forumului Constituţional au venit cu propuneri inedite pentru modificarea unor articole din actul fundamental. Una dintre ele a fost aceea de a întrerupe voluntar dreptul la viaţă în cazul persoanelor bolnave.

,,Un drept interesant care a fost discutat astăzi aici n-a mai fost pus nicăieri până acum, e un drept de generaţia III, este dreptul la întreruperea vieţii voluntar de către persoanele bolnave, este pentru prima dată când s-a pus în cadrul Forumului Constituţional”, a declarat Cristian Pîrvulescu, preşedinte Pro Democraţia.

Pîrvulescu a subliniat că raportul întocmit pe baza propunerilor formulate în cadrul Forumului Constituţional nu poate fi ignorat de Comisia parlamentară pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, iar dacă nu se va ţine cont de acel raport, îşi va manifesta public dezacordul.

Sursa articol si foto: http://romaniaregala.wordpress.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page