Ani de liceu, Educaţie — martie 27, 2014 at 12:49

Românii sunt taxaţi pentru absenţele copiilor!

by

 Statul îi trage în sfârşit la răspundere pe acei părinţi care nu-şi trimit copiii la şcoală, lovindu-i acolo unde îi doare mai tare, la buzunar.

absente

Peste 40.000 de familii au pierdut ajutoarele sociale sau au primit bani mai puţini din cauza absenţelor nemotivate pe care cei mici le-au strâns în catalog.

”Nu-i place cartea, să meargă la muncă”, spun unii dintre adulţi, care par să nu conştientizeze cât de importantă este educaţia.

Un părinte dintr-un sat din Bacău îşi recunoaşte neputinţă. Nu poate să îl convingă pe mezinul familiei să nu mai lipsească de la şcoală. Din cauza absenţelor nemotivate familia a rămas fără ajutorul de la stat, în valoare de 240 de lei.

Legea spune că dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 şi 19 absenţe nemotivate, alocaţia pentru susţinerea familiei scade cu 20%. Dacă lipseşte de 20 de ori suma se înjumătăţeşte. Iar dacă numărul orelor de chiul trece de 20, familia pierde acest drept.

Cele mai mari probleme sunt în Dolj şi Iaşi, spun autorităţile.

Chiar dacă în Bucureşti sunt puţini cei care beneficiază de alocaţia pentru întreţinerea familiei, inspectoratul şcolar trage şi aici un semnal de alarmă. În primele 5 luni ale anului şcolar, elevii din Capitală au acumultat peste 2,5 milioane de absente. Cei mai mulţi dintre chiulangii sunt din clasele a XI-a şi a XII-a, în special la şcoli tehnologice.

Grav este că mulţi dintre cei care lipsesc frecvent de la cursuri ajung în cele din urmă să şi abandoneze şcoală. Studiile arată că 40% dintre tinerii români nu ştiu să citească. Dublu faţă de media europeană.

Sursa:  Pro TV.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page