Cultură şi Educaţie, Educaţie — iulie 3, 2013 at 22:12

Românii sunt învăţaţi să fure încă din şcoală

by

romani1Sistemul de învăţământ românesc  este un sistem profund corupt. Furtul este principala materie care se predă în şcoala românească şi asta se vede de fiecare dată când au loc examenele de bacalaureat. Corupţia este în primul rând morală şi atitudinală dar şi materială. Fenomenul este atât de grav încât nici un factor decizional nu are curajul să ia o decizie fermă.

Recentul exemplu cu liceul Dimitrie Bolintineanu pune în lumină fapte de romani4neînchipuit. Curajul şi amploarea grupului de la Bolintineanu (peste 30 de persone mai ceva decât clanurile interlope)dau semnalul că, ceea ce se întâmplă în învăţământ este un fenomen de masă. De altfel dezbaterile pe acestă temă sunt dominate de sentimental de cocoloşire în ciuda delimitărilor aparent ferme. Atât liderii de sindicat care au apărut cât şi oficialii crează senzaţia unor adevăruri nerostite şi  a unor complicităţi vinovate.

romani2Unii dintre profesorii pe care i-am cunoscut nu au o umbră  de har, de dăruire  profesională. Nu -şi respectă meseria şi ţinuta.  Privesc meseria lor ca pe afacere. De aceea se compromit atât în faţa elevilor cât şi a societăţii. Pentru mulţi nu excelenţa profesională, nu respectul şi consideraţia elevilor şi a scoietăţii sunt valori, ci şmecheria şi aroganţa…

În trecut, dascălii erau repere morale,modele de instrucţie şi educaţie . Cele mairomani3 multe lamentări sunt de genul sistemul este de vină.Dar sistemul de învăţământ nu l-au creat ei profesorii? Indiferent cât de politizat ar fi sistemul profesorii, oficialii şi liderii de sindicat sunt complici la starea sistemului de învăţământ. Ei în primul rând şi mai sunt şi alţii….

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page