Politici europene — martie 22, 2019 at 18:00

România- sărăcia rămâne o problemă importantă şi că inegalităţile regionale cresc.

by

Raportul de ţară privind România, lansat oficial vineri, arată că sărăcia rămâne o problemă şi că inegalităţile regionale cresc, iar birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate, toate acestea împiedică asigurarea serviciilor publice de calitate şi blochează investiţiile.

„Am prezentat, în această dimineaţă, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene de la Bucureşti, Raportul de ţară din cadrul Semestrului European.
La o primă vedere, aceste discuţii par a fi extrem de tehnice, însă, este vorba, la modul cel mai simplu, despre bunăstarea românilor”, explică comisarul european.
Comisia Europeană a publicat, la final lunii februarie, raportul de tară pentru fiecare stat membru. „În cazul României, acest raport arată că sărăcia rămâne o problemă importantă şi că inegalităţile regionale cresc. În al doilea rând, dezvoltarea ţării este condiţionată de capacitatea administrativă. Birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate, toate acestea împiedică asigurarea serviciilor publice de calitate şi blochează investiţiile.
Dar nevoia de mai multe investiţii există şi se manifestă acut mai ales în educaţie, sănătate sau incluziune socială, în infrastructura de transport, energie şi mediu. Cred că investiţiile în aceste domenii ar contribui semnificativ la creşterea economică solidă şi pe termen lung a României”, spune Corina Creţu.
Trebuie avut în vedere că România are nevoie de investiţii diferenţiate la nivel regional şi de politici adaptate, flexibile, care să răspundă nevoilor şi provocărilor de la nivel local, adaugă comisarul pentru Dezvolare Regională. „Totodată, cred că e important să ne amintim cu toţii că datoria noastră, a fiecăruia dintre noi – cei care temporar ocupăm diverse funcţii publice la nivel naţional sau european – este de a face tot ce ţine de noi pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a românilor”, scrie Corina Creţu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page