Ultimile Știri — martie 21, 2015 at 20:58

ROMANIA A PRIMIT BUGETUL NECESAR DESFASURARII PROGRAMULUI “FRUCTE SI LEGUME IN SCOLI” SI IN ACEST AN

by

 

Programul european de distribuire a fructelor si legumelor in scolile din Romania continua si in acest an, dupa ce Comisia Europeana a aprobat bugetul.
2

Comisia Europeana ofera in acest an un buget total in valoare de 150 de milioane de euro pentru programul european “Fructe si legume in scoli”, din care Romaniei i-au fost alocate 6,86 milioane de euro.

Cea mai mare suma pentru programul european “Fructe si legume in scoli” revine Germaniei – 28 de milioane de euro, Italiei 26,8 milioane de euro si Poloniei – 18 milioane de euro.

Programul a fost initiat ca urmare a scaderii consumului de fructe si legume in randul copiilor.

Din 2004, programul finanteaza si initiative educationale care explica beneficiile consumului de fructe si legume.

mar
Elevii romani beneficiaza de asemenea si de programul “Laptele si cornul”, care a provocat insa nemultumiri la nivel european. Uniunea europeana cere oficialilor romani alinierea tarii la normele europene, adica schimbarea strategiei nationale privind programul gratuit “Laptele si cornul”, prin intermediul caruia elevii primesc gratuit o cutie de lapte si un corn in fiecare zi.

In cazul in care Romania nu prezinta pana la 1 iulie o noua strategie pentru distribuirea acestor produse elevilor, risca sa piarda fondurile alocate de Uniunea Europeana, deoarece nicio institutie centrala nu mai coordoneaza programul.

sursa portalinvatamant.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page