Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — aprilie 16, 2014 at 09:00

România, patru medalii şi locul trei pe naţiuni la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

by

Patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, prezente la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, au câştigat patru medalii – două de aur, una de argint şi una de bronz -, performanţă graţie căreia România a ocupat locul 3 în clasamentul pe naţiuni al concursului.

matematicaEchipa României la olimpiada desfăşurată în Turcia, la Antalya, aşa cum precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat remis marţi seară, a fost formată din:

Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur),
Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur),
Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint)  
Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz)

Potrivit sursei citate, atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiţie, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obţinut aur la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint la primele două participări şi aur la concursul din acest an. De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 aprilie, cu participarea a 23 de ţări europene şi a şase ţări invitate, printre care SUA şi Japonia.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka.

Delegaţia României va reveni în ţară joi, ora 00:15, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică, având două probe scrise, susţinute în două zile consecutive. Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din patru eleve.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) şi în Luxemburg (2013), palmaresul României până la ediţia de anul acesta fiind de opt medalii: una de aur şi trei de argint în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page