De pe la noi, Editoriale — iulie 18, 2013 at 16:00

România noastră, cea de toate zilele

by

images-stirile-de-la-ora-5De vreo doi ani, ziarele publică ştiri despre cum au descins mascaţii prin casele unor reţele de mafioţi care trebuiau destructurate, despre cum i s-au mai găsit nişte capete de acuzare unui ministru sau parlamentar declarat corupt peste noapte, deşi ştia cam toată lumea acest lucru de multă vreme sau despre un nou scandal politic bazat pe vreo lipsa de „coabitare”.

Aş fi părtinitor dacă aş spune că astfel de informaţii, fie live, fie pe burtieră unei televiziuni, ar reprezenta „o parte” a mass-media. Este vorba despre tot spaţiul audiovizual, care începe ziua cu arestări, emiteri de mandate, acuzaţii şi chemări la „dat cu subsemnatul” sau schimburi de replici acide între actorii politici, de multe ori între aceştia şi moderatori isterici.

Tot acest circ mediatic şi manieră de a fi pusă pe sticlă informaţia – nu rare sunt cazurile când prezumţia de nevinovăţie pare să fi fost abrogată – ne pune într-o postura „gri” în faţă Uniunii Europene. Ce poate crede în aceste condiţii, şi pe bună dreptate, un oficial european despre România decât că este o ţară de infractori şi corupţi, de la vlădică la opincă, şi că nu poate fi guvernată decat cu mascaţii şi gardienii puşcăriilor.

În afară de acestea, avem ştirile de după-amiază, unde ni se prezintă ultimele violuri, tâlhării, crime şi furturi că în Vestul Sălbatic, petrecute, ce să vezi, tot în România. Şi pentru că să fie tacâmul complet, la partea de informaţii extrne aflăm tot despre conaţionalii noştri, că fie cerşesc, fie fură sau comit tot felul de infracţiuni prin spaţiul Schengen, unde am şi dorit și noi să avem un statut oficial, dar nu prea ne mai vor mulţi din UE.

Noi dorim declarativ să facem parte din Europa civilizată, politicienii susţin şi ei că s-ar implica, după care, schimbând subiectul, se înjură în stil neaoş şi strigă fiecare „hoţii” către tabăra adversă, iar de români nici nu le pasă. Poate anul viitor, la alegeri…

De răufăcătorii de rând se ocupă presă de scandal, care îi prezintă mai ceva decât pe criminalii de război nazişti, „valorile” feminine siliconate şi pasionate să colecţioneze portofele şi carduri ai căror posesori au întâlnirea de 100 de ani de la terminarea armatei au devenit branduri de ţară şi lista lucrurilor anapoda poate continua. Aşa că zâmbiţi…mâine, că astăzi e naşpa. Mai creşte cu o cărămidă zidul care ne desparte de lumea civilizată…

Autor: Petru Iosipescu
Sursa: www.politicstand.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page