Evenimente, Ultimile Știri — martie 19, 2015 at 12:54

România a învins Kazahstan cu 6-4, în grupa de calificare la Campionatul European de futsal.

by

futsalRomânia a început cu dreptul meciurile din grupa de calificare laCampionatul European de Futsal. În grupa a 7-a, la Călărași, tricolorii au învins Kazahstan cu 6-4. România a avut partida sub control – a deschis scorul după 54 de secunde, iar la pauză a condus cu 3-1.

Cu 5 minute înainte de final, oaspeții au reușit să egaleze la 4.Szocs a marcat apoi al treilea gol personal, iar Răducu a stabilit scorul final, 6-4. În celălalt meci al grupei, Portugalia a trecut la scor de Georgia, 7-0.

Reprezentativa de futsal a României a debutat cu o victorie miercuri seară, la Călărași, în turul principal de calificare la Campionatul European de anul viitor

”Tricolorii” antrenați de Zoltan Jakab au început în următoarea formulă:

Iancu – M. Matei, Lupu-cpt., Szocs, Stoica

Rezerve: Tonița – Movileanu, Ignat, F. Matei, Dobre, Răducu, Panzaru, Manya, Csoma

Echipa Kazahstanului: Higuita – Leo, Suleimenov-cpt., Pershin, Zhamankulov. Rezerve: Shamro – Grebonos, Yesenamanov, Chebotarev, Kenzhebayev, Pengrin, Taku, Karakulov, Nurgozhin

România a condus cu 1-0, 2-1, 3-1 și 4-2 înainte de a fi egalată, cu patru minute înainte de final. ”Tricolorii” au reușit însă să mai marcheze de două ori și să câștige la debutul în turul principal de calificare pentru EURO 2016.

Au marcat: Szocs (0:54, 18:39, 37:25), F. Matei (8:24), M. Matei (28:01), Răducu (39:09) / Pershin (1:14), Nurgozhin (27:29), Yesenamanov (32:38), Pengrin (35:45)

În primul joc disputat azi în Sala Polivalentă din Călărași, în aceeași grupă, Portugalia a învins Georgia cu 7-0.

Clasament:

1. Portugalia 3p (7-0), 2. ROMÂNIA 3p (6-4), 3. Kazahstan 0p (4-6), 4. Georgia 0p (0-7)

Următoarele jocuri:

19 martie: Kazahstan – Portugalia (ora 15:45), ROMÂNIA – Georgia (ora 18:15)

21 martie: Georgia – Kazahstan (ora 17:00), Portugalia – ROMÂNIA (ora 19:30)

Câștigătoarea grupei se califică direct la EURO 2016 – găzduit de Serbia. Reprezentativele de pe locurile secunde din cele 7 grupe principale plus echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj vor disputa, în perioada 15-22 septembrie 2015, un baraj în dublă manșă.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a fost ieri, la Călăraşi, la debutul  unei grupe  din preliminariile Campionatului European de Futsal Serbia 2016,care se desfăşoară la Călăraşi. Burleanu a venit însoţit de o delegaţie şi a asistat la cele două meciuri desfăşurate ieri, în Sala Polivalentă a municipiului Călăraşi.

Cu această ocazie Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal  a vizitat împreună cu echipa care l-a însoţit şi cu primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, Şcolile Mihai Viteazul şi Tudor Vladimirescu. Răzvan Burleanua rămas plăcut impresionat de dăruirea cadrelor didactice în ceea ce priveşte susţinerea fotbalului.

Răzvan Burleanu a susţinut şi o conferinţă de presă în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi, alături de consilierul local, Viorel Ivanciu, primarul municipiului, Daniel Drăgulin şi preşedintele CJ-Răducu Filipescu.

În cadrul conferinţei, Burleanu a declarat că se uită cu mare interes la acest turneu de calificare pentru Campionatul European organizat în Serbia, inclusiv la ceea ce înseamnă dezvoltarea fotbalului la Călăraşi.

Răzvan Burleanu  a declarat că Asociaţia Judeţeană de Fotbal Călăraşi este o organizaţie model pentru întreaga ţară.

Cred că acest lucru pleacă de la management. Atât timp cât ai un leadership competent, atunci fenomenul fotbalistic se poate dezvolta în acel judeţ. Nu în mod întâmplător, astăzi vedem Dunărea Călăraşi pe primul loc în seria a II-a, ne uităm cu mare interes, la o promovare pe care şi-o doresc cu siguranţă toţi actorii implicaţi, ne uităm la parcursul echipei Înainte Modelu. Am înţeles că toate biletele au fost deja epuizate, ceea ce înseamnă că la Călăraşi fotbalul şi implicit futsalul, fiindcă vorbim de acelaşi fenomen fotbalistic, se bucură de tot interesul, iar acest lucru nu poate decât să te bucure, atunci când conduci Federaţia Română de Fotbal şi vii într-un oraş în care fenomenul fotbalistic se bucură de cea mai largă deschidere, de cel mai puternic interes, ceea ce ne dă semne de încredere că atât în municipiu, cât şi în judeţ, fotbalul se poate dezvolta. Şi mă bucură foarte mult faptul că fotbalul este văzut aici ca un fenomen social, iar acestea cred că sunt elementele cele mai importante.”, a precizat Răzvan Burleanu, în cadrul conferinţei de presă.

 

Nelu Bălaşa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page