Evenimente, Ultimile Știri — mai 27, 2013 at 15:32

Romania intra in cartea recordurilor cu cel mai mare steag din lume!

by

cel mai mare steagAstăzi Antena 3 a pregătit un cadou pentru românii de pretutindeni: cel mai mare steag naţional din lume.

Iniţiativa de a face cel mai mare steag din lume este o continuare a campaniei “Pe Tricolor e scris Unire”  din luna decembrie, anul trecut.

Uriaşul drapel are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri şi cântăreşte 5 tone iar pentru confectionarea acestuia au fost folositi 2 kilometri de ata.

Pentru realizarea steagului a fost nevoie de sute de ore de munca, zi si noapte, de gasirea unor solutii ingenioase pentru confectionarea si transportarea drapelului in locatia in care va fi desfasurat! Primele fasii din steag au inceput sa fie cusute acum doua luni.

Steagul este desfăşurat pe cele 7 hectare. de o echipă de 200 de persoane pe Aerodromul Clinceni şi va fi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS.

Steagul imens va depasi chiar si dimensiuni ale unor obiective importante precum Palatul Parlamentului, Arena Nationala sau Arcul de Triumf.
Ziua de 27 mai este, de asemenea, o zi importanta pentru istoria Romaniei.

Pe 27 mai 1600 a avut loc prima unire a Tarilor Romane sub domnia lui Mihai Viteazul.

“România se va schimba încetul cu încetul, prin exemplul nostru. Pentru români am un singur sfat: Sa FIM ROMÂNI şi să ne mândrim cu asta!”  Ivan Patzaichin

cel mai mare steag

Iată la ce trebuie să ne așteptam azi:

  • La prânz, reprezentantul Guiness World Records va începe procedura de omologare a recordului, moment care va fi transmis și el in direct la Antena 3.
  • Se va  comenta evenimentul  de la înălțimea de 50 de metri, de pe o platforma revoluționară – Dinner in the sky, transformată în studio de televiziune.
  • Înainte de ora 17:00, Imnul Național “Deșteaptă-te, Române!” va fi interpretat de o orchestră militară. În timpul festivității, publicul va urmări și Drill Team-ul Regimentului de Gardă, un moment impresionant de mânuire a armelor.
  • La ora 17 va începe un moment festiv, iar printre invitații speciali se numără și premierul Victor Ponta, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, ministrul de interne, Radu Stroe și un reprezentant al Muzeului Militar.
  • Hawks of România și avioanele lor Extra 300, în culorile tricolorului, își vor arăta măiestria într-o demonstrație care va tăia respirația celor prezenți..

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page