Politica, Politica locala — noiembrie 3, 2016 at 12:09

România este in topul creşterilor economice din UE. Unde este creşterea economică?

by

img_7382Trăim într-un paradox pe care domnul Ciolos nu vrea sa-l explice: România are anul acesta o crestere economică prognozată de 6% din PIB, probabil cea mai mare din Europa. Intrebarea pe care o adresăm intr-un asemenea context economic domnului Cioloş este, cea pe care o pun toţi românii: unde sunt banii?
Logica politică elementară este aceea că trebuie să guvernăm pentru a imbunătăţi calitatea vieţii, prin creşterea puterii de cumpărare, a veniturilor, a salariilor, a pensiilor etc. Unde este creşterea economică?
Preşedintele susţine că avem creştere economică, premierul ne spune ca suntem pe trend pozitiv. Atunci adresăm reprezentanţilor guvernului si preşedintelui, întrebarea: de ce vă opuneţi creşterii salariilor din educaţie şi sănătate?
Cetăţenii vor solutii, iar solutiile lipsesc acestui guvern; cnsecinţele acestei atitudini se văd in protestele din stradă, se văd in nemulţumirile diverselor categorii sociale.
In condiţiile acestea, pentru guvernanţi este mai uşor să spună că ceea ce face parlamentul se traduce ca fiind pomeni electorale, în loc să vină cu soluţii concrete pentru români.
De la inceputul anului, atât preşedintele, cât si premierul se laudă cu creşterea economică, prima din Europa. Pare ca suntem cei mai buni din acest punct de vedere. Numai că aceste lucruri nu se văd şi in buzunarele romînilor, cei care ar trebui sa fie beneficiarii acestei creşteri. Din nou revin cu întrebarea: unde sunt toţi banii? Unde este această creştere?
Suntem a 7-a ţară ca populaţie in Uniunea Europeana. Suntem a 7-a ţară ca mărime, însă suntem ultimii la toti ceilalti parametri.
ALDE are cea mai experimentată listă pentru alegerile parlamentare, pentru a crea România a 7-a putere a Uniunii Europene. Noi vă spunem adevărul: putem câștiga salarii mai mari numai dacă investim mai mult și producem mai efficient; putem oferi pensii mai mari numai dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite! Programul economic ALDE are ca scop, pe termen lung, creşterea potenţialului şi performanţei economiei românești, precum şi identificarea resurselor necesare. În centrul politicilor noastre stau capitalul autohton și întreprinzătorul român, a cărui inițiativă trebuie să se manifeste liber, într-un mediu economic concurențial, lipsit de ambiguități și de constrângeri arbitrare.
Este vorba de capacitate şi expertiză, este vorba despre politici, este vorba despre a lucra in interesul oamenilor si nu al partidului. Succesul acestui program va fi, în primul rând, meritul dumneavoastră, al votanţilor noştri, pe care contăm ca şi parteneri!
ALDE va fi o busolă pe scena politică şi singura certitudine pe care votanţii o au!

Daniela Creţu,
Preşedinte ALDE Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page