Mâncare şi Băutură — iunie 18, 2014 at 13:14

România are două vinuri în topul celor mai bune 200 băuturi din lume

by

Matthew Jukes, unul dintre cei mai influenti critici de vinuri din Marea Britanie, a alcatuit un top al celor mai bune 200 de vinuri din intreaga lume.

DEGUSTARE-VINURIClasamentul, publicat de cotidianul britanic Daily Mail, cuprinde si doua vinuri romanesti, “La Umbra Merlot” si “Waitrose Pinot Noir”, ambele sortimente apartinand Cramelor Halewood.

la-umbraJukes considera ca “La Umbra Merlot” este un vin senzational care se asorteaza oricarui preparat culinar in timp ce “Waitrose Pinot Noir” este etichetat de oenolog drept “cea mai mare surpriza”.

”Acest vin are un buchet perfect de fructe rosii (…) Un adevarat superstar românesc!”, exclama Matthew Jukes la finalul descrierii vinului din tara noastra. in plus, el remarca pretul foarte accesibil al vinului, raportat la calitatea acestuia.

Pe blogul sau, Matthewjukes.com, enologul povesteste despre demersul sau de a aduna cele mai bune 200 de vinuri de pe piata. ”Am degustat peste 4.000 de vinuri in ultimele luni in cautarea acelor sticle cu adevarat valoroase pe piata vinurilor in prezent. In ultimul deceniu, producatorii de vinuri din lumea intreaga au devenit cu adevarat profesionisti, iar asta se observa in numarul mai mic de vinuri proaste de pe piata”, spune Matthew Jukes.

la-umbra (1)Intr-un singur an, expertul spune testeaza peste 35.000 de vinuri si spune ca doar 3% din acestea sunt cu adevarat savuroase. Iar vinurile romanesti pe care a ales sa le includa in top fac parte din categoria bauturilor valoroase. ”Rolul meu este sa va atrag atentia asupra celor mai bune vinuri si fac lucrul asta de 15 ani incoace. Acestea sunt vinuri provenite din podgorii foarte bune. Vinuri care sunt cu adevarat delicioase si pretioase”, completeaza Jukes.

Pinot Noir WR 2

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page