Educaţie — martie 18, 2016 at 19:43

RIUF – Romanian International University Fair – cel mai mare eveniment educaţional din România şi Europa de Sud-Est

by

   RIUF – Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educaţional din România şi Europa de Sud-Est. Anual, RIUF aduce în acelaşi loc peste 200 de expozanţi din 15 ţări şi peste 22.000 de vizitatori.

RIUF

De 12 ani, The Romanian International University Fair (RIUF) aduce în faţa tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate (licenţă, masterat, MBA, doctorat), dar şi oportunitatea de a beneficia de consultanţă educaţională gratuită în cadrul târgului.

Pe 18, 19 şi 20 martiecu ocazia celei de-a XVIII-a ediţii RIUF, Sala Palatului din Bucureştidevine locul de întâlnire al celor mai importante universităţi internaţionale şi al tinerilor interesaţi de programe de studiu în străinătate.

Peste 95 de universităţi şi instituţii de învăţământ din Europa şi America s-au pregătit de întâlnirea cu tinerii români, dornici să afle informaţii despre cele mai bune programe de studiu din România şi din străinătate.

   Fond de burse de 3.000.000 de euro în Germania, Marea Britanie şi Olanda

La RIUF vizitatorii au ocazia să afle informaţii esenţiale despre burse şi posibilităţile de finanţare ale studiilor în străinătate la nivel de licenţă şi master precum:

 • Fond de burse de 1.500.000€ de la DAAD pentru licenţă, master şi doctorat;
 • Burse de la Coventry University doar pentru studenţii romani;
 • 100 de burse în valoare de £10.000 pentru studii de master la University of Sheffield;
 • Burse de până la £3.000 la University of Greenwich, University of Surrey şi Swansea University pentru rezultate peste 9 la examentul de Bacalaureat;
 • Burse de £10.000 la British Council IELTS Awards.

    Universităţi de top din Europa

   Ediţia de primăvară RIUF aduce în acelaşi loc peste 30% dintre universităţile de stat din Anglia, printre care se află şi cele clasate în top 30 instituţii de învăţământ superior din Europa*: 

 • University of Bristol – locul 12
 • University of Birmingham – locul 26
 • The University of Sheffield – locul 28
 • Rotterdam School of Management, Erasmus University – locul 17
 • Vrije Universiteit Brusel – locul 87
 • University of Nottingham- locul 70

*conform QS World University Rankings 2015

   Peste 20 de universităţi aflate în premieră în România

Peste 20 dintre universităţile care vor ajunge la RIUF vor participa în premieră la un eveniment educaţional din Romania. Printre acestea se numără şi:

 • University of Reading,
 • Rotterdam School of Management, Erasmus University,
 • Artevelde University College Belgium,
 • University of Surrey,
 • UNU-MERIT/Maastricht Graduate School of Governance,
 • University of Leicester,
 • GSM London,
 • Universidad Católica San Antonio de Murcia,
 • FIGS (France International Graduate Schools).

   Cele mai apreciate universităţi din România

Iar  cei decişi să urmeze un program de studiu în România pot interacţiona şi cu cele mai consacrate universităţi din ţară. Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Româno-Americană, vor putea răspunde la întrebările celor interesaţi. La acestea se adaugă şi singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei – The Entrepreneurship Academy.

   Consiliere educaţională şi de orientare în carieră

Pe lângă gama variată de universităţi prezente, la RIUF poţi interacţiona cu organizaţiile orientate către programele de dezvoltare personală, profesională şi către carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Astfel, pe lângă consilierea educaţională, Târgul Internaţional de Universităţi oferă tinerilor români o experienţă completă şi o imagine de ansamblu asupra parcursului lor profesional.

   Peste 33 de workshop-uri, seminarii şi informaţii despre fondurile de burse disponibile în Marea Britanie, USA şi Olanda

Vizitatorii interesaţi de un program de studiu în afara României pot participa, în toate cele trei zile de eveniment, la peste 33 de workshopuri si sesiuni de discutii cu reprezentanţii universităţilor internaţionale pentru a afla mai multe despre oportunităţile de angajare şi experienţele altor studenţi care au ales să studieze în străinătate. La aceste workshopuri şi seminarii pot învăţa, printre altele, mai multe despre cum pot obţine finanţare în USA, Marea Britanie şi Olanda, despre cum îşi pot face un dosar de aplicaţie perfect,  despre care sunt paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a deveni student internaţional sau cum pot construi roboţi folosind tehnologie de ultimă oră.

   Peste 22.000 de elevi şi studenţi participă anual la RIUF-The Romanian International University Fair

Începând din 2005, peste 22.000 de vizitatori vin în fiecare an la RIUF să se informeze despre oportunităţile educaţionale care le sunt accesibile în toată lumea. Peste 6.000 de români aleg să facă pasul în viitor studiind în străinătate, în urma unei conversaţii directe cu reprezentanţii oficiali ai universităţilor de interes sau dialogând cu studenţi sau absolvenţi români ai universităţilor respective.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page