Lifestyle, Mâncare şi Băutură — martie 10, 2015 at 22:49

rib-eye,minunat de la Ferma Baciu

by

20150310_124036

Dacă ai o bucată de carne suficient de groasă și de mare – în genul fripturilor de un kilogram sau două – așa cum rar vezi în afara celor două Americi şi ştii să o pregăteşti ai parte de un delicios pe care l-am obținut  şi nu a fost o întâmplare fericită. Metoda funcționează și o recomand cu drag.

Azi am cumpărat de magazinul Ferma Baciu,la recomandarea profesionistă a vânzătoarei, o bucată de rib-eye din galantarele cu carne de vită aranjate sau mai știu eu cu  ce tăietură cu aspect impecabil sau textură ușor de înțeles și de gătit.

Ca să mânânci bine e nevoie să ai materie primă de bună calitate,priceperea de a o pregăti,rafinamentul şi nobleţea de a o savura şi a te bucura de ea.

Magazinul specializat cu carmangerie proprie ,de carne de vită Ferma Baciu din  piaţa Orizont este un progres important , un mare pas înainte pentru afacerile din Călăraşi,pentru comerţul din Călăraşi şi pentru calitatea vieţii  şi mai ales locul de unde poţi să cumperi carne de vită de bună calitate. Magazinul este unicat, bine proiectat şi foarte bine organizat pentru a oferi cumpărătorilor produsele ,informaţiile şi serviciile de excepţie şi la preţuri corecte.

Dacă vrei să mănânci cane de vită de bună calitate, alege  magazinul Ferma Baciu din Piaţa Orizont.51_baciucolor

Acum că ai rezolvat problema materiei  prime de calitate să-ţi spun cum am pregătit eu rib-eye.

rib-eye, carnea  e plină de sucuri care, pe de o parte, păstrează friptura fragedă, pe de altă parte, transportă gustul și ne ajută să simțim bucurie, plăcere, atunci când mâncăm.

Am luat bucata de carne(rib-eye) şi am pus-o într-o strachină ţărănească peste care am turnat ulei de măsline,o crenguţă de rozmarin proaspăt, piper şi am lăsat-o să se odihnească o jumătate de oră.

După aceasta iau bucata de carne și o pun pe grătarul încins, presar sare grunjoasă pe carne, în timp ce se frige, la fiecare întoarcere, storc zeamă de lămâie pe carne, pe fața friptă deja, adică după prima întoarcere şi repet. Pentru întoarcerea cărnii pe grătar e mai bine şi   foloseșesc clești speciali.

Fripturile mele trebuie  să aibă crustă, aromată pe cât se poate. Dacă frigi o bucată de carne mai groasă (peste 3 centimetri) trebuie să menții un echilibru între cantitatea de căldură primită de părți, grosimea ori consistența crustei formate și starea la care a ajuns bucata de carne în centrul ei (rare, medium rare, medium, medium well, wll done).

Eu prefer medium rare. Ca să păstrez sucurile în carne, frig carnea la temperatură potrivită, nu foarte mare, şi un timp scurt.Nu înţep şi nu apăs bucata de carne pe grătar.Aşa se pierd sucurile din carne.După frigere am scos bucata de carne pe o bucată de lemn şi am presărat bucăţi de unt peste crusta rumenă şi aromată.

O salată din roşii cherry,leurdă,untişor,spanac şi ceapă verde cu ulei de măsline şi zeamă proapătă de lamiae, acompaniază întotdeauna nobleţea cărnii de vită de la Ferma Baciu.

Şi pentru că sunt  subiectiv am băut un pahar de Fetească Neagră/Naiadă de la Domeniile Ostrov.Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_sigla argument corel - Copy - Copy

 

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page