De pe la noi, Editoriale — noiembrie 22, 2013 at 15:21

Revoltător…primăria cenzurează societatea civilă…comunitatea nu este apanajul primăriei.

by

Photo0397

Miercuri, 20 noiembrie 2013, redacţia noastră a răspuns invitaţiei  făcută de Dorina Ichim de  a petrece câteva momente în compania copiilor de la centrul de zi al  Asociaţiei Aschf-r Filiala Călăraşi.Covrigi ,suc ,baloane ,brăţări colorate  dar mai ales timp, am găsit de cuviinţă  să dăruim de ziua internatională a drepturilor copiilor.

Surpriză! Dorina Ichim a primit un telefon de la Primăria Călăraşi ca să scoatem fotografiile cu acţiunea. Ce aroganţă? Cât tupeu!

Cenzură grobiană!

Acţiunea noastră a deranjat onor primăria, o acţiune a societăţii civile, cetăţeni şi organizaţii  s-au strâns în jurul unui eveniment de mici dimensiuni  ca să se simtă bine. Nu este treaba primăriei şi a  nimănui. Dar ştiţi de ce s-au sesizat? Acum am aflat. Spaţiul în care copii erau la socializare a fost modernizat printr-un proiect cu bani publici. Primăria a fost deranjată pentru că probabil  voiau să organizeze o exhibiţie la care să invite parlamentari, prefectul, episcopul şi pe Papa de  la Roma să ne arate că primăria e în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare.

Cenzură grobiană!

Primăria are responsabilitatea asigurării condiţiilor petru copii cu disabilităţi însă copii, spaţiile pentru copii, societatea civilă nu sunt apanajul primăriei.

Primăria are multe răspunderi în legătură cu  această comunitate. Şi încă odată  comunitatea nu este apanajul  primăriei.

Şi nu pot să nu spun. O altă  initiativă  a societăţii civile, respectiv o campanie de  promovare şi revitalizare a grădinii zoologice a fost înăbuşită de la primărie. După ce directorul grădinii zoologice  şi-a exprimat disponibilitatea pentru acest proiect a primit ordin de la primărie şi s-a închis subiectul.

Revenim, primăria  are răspunderea comunităţii, comunitatea însă nu este apanajul primăriei.

Primăria vrea să spună că e în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare. Să tundă mai întâi iarba la timp şi să aibă grijă că mai avem puţin şi tragem marcajele rutiere pe zăpadă..

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page