De pe la noi, Editoriale — martie 19, 2016 at 18:51

Revoltă, indignare și perplexitate este starea de spirit care caracterizează cadrele medicale, din Spitalul Județean de Urgență Călărași

by

manager-spital47 de posturi vacante de medici specialişti din statul de funcţii nu au fost scoase la concurs conform codului muncii şi OMS869-2015şi respectiv 698/2001 în mod continuu şi transparent + cauza pentru care nu avem medici în Spitalul Județean de Urgență Călărași şi a fost declasificat.

Dacă aceasta  este adevărul atunci conducerea spitalului nu este incompetentă este criminală.

Am stat zilele acestea de vorbă cu trei medici  din Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Revoltă ,indignare și perplexitate este starea de spirit care caracterizează cadrele medicale.

Pentru că nu înțeleg de ce este tolerată activitatea managerului Dan Romulus Șerban,ilegalitățile și abuzurile  și pentru a nu deveni ținte ,mai mulți medici au adresat o scrisoare președintelui Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu.

Scrisă cu respect și condescendență subliniază   câteva dintre ilegalitățile și abuzurile din SJUC sub oblăduirea lui Dan Romulus Șerban și mai ales arată cu degetul vinovatul pentru declasificarea Spitalului Județean de Urgență Călărași-Dan Romulus Șerban.

În fapt Revoltă ,indignare și perplexitate este starea de spirit care caracterizează cadrele medicale, din Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Pentru că abuzul ,incompetența,reaua credință și încălcarea legii sunt realități din Spitalul Județean de Urgență Călărași,vom reveni cu aspecte punctuale. Acum scrisoarea care circulă între medicii din Spitalul Județean de Urgență Călărași:

Conducerii Consiliului Județean Călărași

În atenția domnului Președinte Răducu FILIPESCU

Sancționarea Spitalului Județean Călărași “Dr. Pompei Samarian”, prin declasificarea acestuia într-o categorie inferioară de competență, de către Ministerul Sănătății, este rezultatul firesc al unui management diletant al spitalului, management ce trebuie imperios înlocuit cu o conducere performantă, conducere care va trebui să recredebilizeze această unitate sanitară vitală pentru sănătatea călărășenilor!

DECLASIFICAREA înseamnă atingerea CLIMAXULUI activității conflictuale, pompieristice, diletante a managerului Șerban Dan Romulus, decredebilizarea imaginii și prestigiului instituției publice numită Spitalulul Județean Călărași.

La nivelul Spitalului, noi, majoritatea responsabilă a medicilor acestui spital, suntem nevoiți să trăim momente dureroase și jenante pentru spital , momente pe care niciodată, în trecut, nu ne-am închipuit că le vom ajunge.

În ciudă faptului că domnia  voastră și CJ Călărași ați sprijinit financiar, mai mult că niciodată această instituție, în spiritul dorințelor și nevoilor călărășenilor de a avea la ei acasă o unitate spitalicească modernă, curată, eficientă, ce se dezvoltă în pas cu timpurile și oamenii, rezultatul a fost contrar, în primul rând datorită inabilității politicii de personal, atitudinii brutale și relațiilor toxice,  de confruntare permanentă cu personalul, sindicatul și pacienții spitalului, atitudinii de autosuficiență și  autoglorificare  pe care managerul Șerban le-a  impus, în mod  conștient sau mai puțin conștient.

În opinia noastră, management public performant înseamnă centrarea pe rezultate, să cunoști foarte bine mecanismele de funcționare ale domeniului și ale instituției, să armonizezi legea cu posibilitățile și interesele locale ale comunității pe care o deservesti, preocuparea față de calitatea serviciului public oferit, față de satisfacția cetățeanului. Această presupune să stimulezi relații de conlucrare în interesul spitalului și al pacienților, să stimulezi forță creatoare a subordonaților-colaboratori,  pe care să-i tratezi  în mod demn și echidistant.

D-nul Romulus Șerban, încă din ianuarie 2013, când a venit cu firma Teraedru ca manager , dar mai ales în anul de contract ce se va încheia la sfârșitul lunii, a dat dovadă de mari lacune în management, care au culminat cu DECLASIFICAREA SPITALULUI DE LA GR. III LA GR. IV.

Este nedrept, revoltător și periculos pentru noi cadrele medicale și pentru domnia voastră să încheiați activitatea de Președinte al CJ cu o asemenea DEZASTRUASA “VICTORIE MANAGERIALA” pe care Romulus Șerban o aruncă peste gard, că pe o pisică moartă, în curtea celor care au muncit și trăit greu, an de an  acest spital,  comunitatea Călărași.

Vă aducem la cunoștință că ați   fost dezinformat și  manipulat de acest personaj diversionist, aparent incoerent,  în realitate   dispus  spună orice ca să-și păstreze scaunul ( salariul regesc) cu care  fost plătit. La  conferința de presă organizată în data   de 14 martie .c., în fața  reportofoanelor   camerelor de luat vederi  a mințit  mod repetat  fără  crâcnească .

Planul de conformare, pentru rezolvarea unor probleme până la un anumit termen, pentru păstrarea categoriei a III-a de către spitalul nostru, trebuia făcut din 2011 și pus în aplicare cu strictețe și tenacitate în 2015. În mod imperios el trebuia să fie țelul primordial al managerului  Șerban Romulus, sămânța a râului, care a avut la dispoziție un an întreg să aplice măsurile manageriale pentru care a fost plătit regește, nu ca noi muritorii de rând, pe grilă de bugetar, deși răspundem penal și civil dar, nu a făcut decât nimicuri descalificante, dăunătoare:

  • scandaluri;
  • Metodă de lucru bazată nu pe atragerea și stimularea factorului uman și professional ci pe primitivismul  de dezbinare și stăpânire;
  • alegerea unei politici greșite de îndepărtare a unor medici localnici, care au muncit ani de zile  și care puteau ieși demn la pensie;
  • periclitarea activității sau punerea  în situația de desființare a unor secții medicale   ( Cardiologie, Neurologie, ORL, Oftalmologie).

În loc să atragă, să unească și că coaguleze forțele din spital , prin tratamente fățiș discriminatorii, jigniri, minciuni, a sădit ură și dezbinare, a gonit medici, că să aducă și să angajeze, printr-un fel de “examene”( nu adevărate concursuri) netransparente,  oameni fidelizați prin neverificarea riguroasă a pregătirii și capacității lor profesionale!

  • Nerespectarea desfășurării pe criterii de strictă competență a serviciilor medicale – pe motiv că mulți văd și puțin pricep – OARE?????????????

 De ce nu suntem categoria a  III ? 

  • NU AVEM STRUCTURĂ DE PERSONAL PENTRU ACEASTĂ CATEGORIE DE CLASIFICARE.

 De ce nu avem structură de personal ? 

  • PENTRU CĂ CELE 47 DE POSTURI VACANTE DE MEDICI SPECIALIȘTI DIN  STATUL DE FUNCȚII NU AU FOST SCOASE LA CONCURS CONFORM CODULUI MUNCII ȘI OMS 869/2015 ȘI RESPECTIV 698/2001 ÎN MOD CONTINUU ȘI TRANSPARENT.

Acuzații false la adresă altora,ce ascund incompetența, încălcări flagrante ale legilor statului și sistemului sanitar, lipsă de preocupare sau neglijență criminală, această este percepția medicilor din spital la adresa activității lui Șerban Romulus.

Acuzația că din cauza “căpușării spitalului de către cabinete medicale individuale a apărut  dezastrul DECLASIFICARII” este o minciună sfruntată și o scuză jalnică foarte ușor de demontat . Cabinetele  medicale individuale își desfășoară activitatea în privat, după orele 15.00,  în timpul  liber al medicilor specialiști, nu în programul de spital pe care medicii specialist îl respectă. Relația medicilor cu CMI cu CANS este organizată după Ord 124/2004 și conform Contractului Cadru  CNAS are prioritate  de activitatea  Ambulatorul Integrat  spitalului. Noi, medicii specialiști, datorită venitului salarial derizoriu, degradant  neconcordant cu nevoile noastre,cu răspunderea și importanța socială a     muncii noastre , suntem nevoiți  să muncim   în timpul liber.

Dacă VENITURILE NOASTRE  ar fi coresppunzătoare , mulți  dintre noi , ar renunța la munca istovitoare , de 12 ore zilnic, uneori  mult.

NU TOLERĂM DEZINFORMAREA DUMNEAVOASTRĂ, CA ȘI A   POPULAȚIE JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI,   INSTIGAREA CETĂȚENILOR  ȘI ETICHETĂRILE DE ORICE FEL LA ADRESA  NOASTRĂ DOAR PENTRU , MUNCIM LEGAL,ÎN PLUS  , PENTRU A  NE   COMPLETA VENITURILE  DEMN.

Problema salariilor medicilor a gonit din România peste 10 000 de medici și va continua să-i gonească dacă dezinformările care ascund inginerii manageriale și lipsă de măsuri concrete pe temă salarizării și a condițiilor din spitale va continuă.

NU ADUCÂND PERSOANE CONTROVERSATE ȘI LIPSITE DE PROFESIONALISM, DE CALITĂȚI DE LEADERSHIP ȘI DE BUNE INTENȚII PE POZIȚIA DE MANAGER  VOM REZOLVA PROBLEMELE. NU TRATÂND MEDICII CĂ PE O GLOATĂ OBEDIENTĂ ȘI LIPSITĂ DE DEMNITATE SAU INTELIGENȚĂ VOM FIDELIZA PERSONALUL SPITALELOR.

SOLICITĂM INSISTENT O EVALUARE CORECTĂ ȘI RESPONSABILĂ , LEGALĂ, A ANULUI DE CONTRACT AL D-NULUI ROMULUS ȘERBAN  ȘI LUAREA DE MĂSURI URGENTE. DORIM CĂ ACEST DOMN SĂ ÎȘI ASUME EȘECUL EVIDENT AL MANAGEMENTULUI SAU.  SĂ NE LASE ÎN PACE ȘI  SĂ PLECE .

Nu mai vrem manageri RECHINI ci manageri OAMENI  care respectă legile sistemului sanitar și zidesc tenace, echilibrat, cu bună credința, viitorul spitalului comunității călărășene, plus localitățile arondate.

Spitalul Județean trebuie să fie o unitate de elită,în care noi, cadrele medicale, prețuiți fiind , să muncim cu devotement nu să venim CU GROAZĂ LA MUNCĂ  PENTRU  A AFLA NĂZDRĂVĂNIA ZILEI.

Va rugăm să va aplecați cu atenția și respectul necesare asupra doleanțelor și recomandărilor noastre pentru că noi să va întoarcem domniei voastre și comunității în care trăim același lucru. Personaje stridente și cel puțin neinspirate ca Romulus Șerban, NU LE MAI DORIM.

16.03.2016

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page