Mâncare şi Băutură, Plăcerile vieţii — mai 10, 2013 at 14:42

Retete usoare pentru aperitive – 1

by

Deliciu la pahar

Deliciu la paharINGREDIENTE
100 g icre roşii
2 linguri cu smântână
200 g mascarpone
1 legătură de mărar
2 linguri cu ulei de trufe
Sare

MOD DE PREPARARE
Pasaţi foarte fin, la blender, brânza mascarpone şi câteva fire de mărar, adăugaţi uleiul de trufe, amestecaţi, puneţi smântâna puţin câte puţin, iar la sfârşit, potriviţi gustul de sare.
Puneţi această cremă în pahare, decoraţi cu o jumătate de linguriţă cu icre şi câteva fire de mărar.
Sugestie
Pentru gust, alături de brânză şi mărar, pasaţi o jumătate de ceapă mică.

 

Pateuri Aperitiv

Pateuri aperitivINGREDIENTE
800 g aluat de foitaj
300 g spanac congelat
2 cepe
1 ardei gras
1 linguriţă cu boia iute
sare
piper

MOD DE PREPARARE
Tăiaţi ceapa mărunt și căliţi-o împreună cu ardeiul gras.
Adăugaţi spanacul fiert separat, scurs și tocat. Lăsaţi pe foc câteva minute, după care condimentaţi.
Tăiaţi aluatul decongelat în pătrate potrivit de mari. În mijlocul fiecărui pătrat, așezaţi câte o linguriţă cu umplutură.
Uniţi colţurile câtorva pătrate în așa fel încât să obţineţi un săculeţ, iar pe restul pliaţi-le ca un portofel sau ridicaţi marginile, ca un coșuleţ.
Așazaţi-le într-o tavă neunsă și lăsaţi-le la cuptor cel mult 30 de minute.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.