Mâncare şi Băutură — iulie 5, 2016 at 15:59

Rețeta de vară: Sote de ciuperci cu sparanghel

by

Ingrediente: 

  • 1 legatura sparanghel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • 4 linguri unt
  • 1/3 ceasca ceapa tocat
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 5-6 cani ciuperci felii subtiri
  • 1/2 cana vin alb
  • 2 lingurite cimbru proaspat tocat
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt si adaugati sparanghelul într-un singur strat. Stropiti cu ulei de masline si se presara cu sare si piper.
Dati la cuptor 10-15 minute. Lasati sa se raceasca putin, apoi se transferă pe un platou si se marunteste.

Se topește untul într-o tigaie la foc mediu-mare. Se adauga ceapa si gatiti 1-2 minute. Se adauga usturoiul si ciupercile și gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 5 minute. Asezonati cu sare și piper. Se adaugă vinul și mai gatiti cateva minute. Se adauag sparanghel, cimbru și pătrunjel. Se transferă într-un platou și se servește.

ciuperci cu sparanghel

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.