Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 21, 2014 at 19:35

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi inspectează toate digurile şi incintele îndiguite din judeţ, în vederea preîntâmpinării unor situaţii de urgenţă, care ar putea fi provocate de debitul crescut al Dunării

by

LOGO-ISUPrefectul judeţului Călăraşi – George Iacob, inspectorul şef al I.J.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi – colonel Popa Daniel Gheorghe şi directorul S.G.A. – inginer Viorel Roman inspectează, pe parcursul întregii săptămâni, toate digurile de pe Dunăre şi braţul Borcea şi verifică în permanenţă starea incintelor îndiguite din judeţul nostru, pentru a evita producerea unor situaţii de urgenţă, care ar putea duce la inundarea unor terenuri din localităţile riverane Dunării şi pe cale de consecinţă, pentru a  putea lua în cel mai scurt timp deciziile necesare în vederea intervenţiei în cazul ruperii digurilor.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu membrii Grupului de suport tehnic la inundaţii monitorizează în permanenţă evoluţia situaţiei hidrologice pe teritoriul judeţului şi în consecinţă dispune luarea deciziilor de intervenţie pentru consolidarea digurilor.

Ieri, în data de 20.05.2014 s-au efectuat lucrări de consolidare la două rampe de trecere peste dig în comuna Unirea, unde s-au folosit 600 metri pătraţi de folie plastic şi 300 de saci cu nisip.

Astăzi, 21.05.2014, se efectuează lucrări de consolidare a digului de apărare al municipiului Călăraşi, în acest sens fiind implicaţi 16 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, care intervin cu 4 utilaje în vederea consolidării digului cu 1500 de saci cu nisip.

Tot astăzi reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Călăraşi se deplasează în judeţ şi verifică incintele: Unirea-  Jegălia – Gâldău; Călăraşi –  Răul şi incinta Borcea de Sus;

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page