Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 11, 2019 at 20:14

Replica Directoarei Pavel Rodica la manevrele de manipulare ale opiniei publice de către  Primarul Drăgulin…și mai urmează

by

Scoala Gimnaziala Carol I functioneaza intr-o cladire de patrimoniu inscrisa in lista monumentelor istoric,e inregistrata la Directia jud. pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. Clădirea reprezentativa pentru judetul Calarasi a avut parte de lucrari de proasta calitate cu materiale indoielnice care in timp au dus la degradarea mult mai accentuata a , in acest fel banii cheltuiti in loc sa slujeasca imbunatatirii starii cladirii au generat degradari accentuate .

Degradarea in timp a acoperisului a dus la infiltrarea apei  in peretii si tavanele de la etajul 1, desprinderea de bucati din antablamentul cladirii, infiltratiile la tavane si scufundarea coltului din N-V acest fapt afectând grav și rezistența clădirii.

Aceste probleme treneaza de cativa ani. Odata cu delegarea mea ca director,am sesizat aceste aspecte Primariei Municipiului Calarasi in calitate de proprietar pentru alocarea resurselor si reparatiile necesare inca din luna octombrie 2018. Neprimind raspunsurile favorabile am introdus pe ordinea de zi in Consiliu de Administratie discutarea starii cladirii si a masurilor necesare 26.11.2018.(Mai mult chiar problemele semnalate de mine au fost semnalate și de fostul director în luna mai,existând chiar și o abordare pe ordinea de zi în consiliul de administrație al școlii)

Am facut cunoscut in scris conducerii Primariei printr-un memoriu si fotografii ,mai mult am fost cu o delegatie formata din membrii Consiliului de Administratie si am discutat cu domnul Primar Stefan Dragulin la data de 27 noiembrie 2018.

De atunci si pana in prezent au fost trimise diferite persoane in formule diferite de echipa care au venit de nenumarate ori iar constatarile nu au fost consacrate in documente oficiale si ca atare nu au produs nici un efect.

Pe  28 decembrie 2018 a ajuns la scoala o adresa prin  care primăria mă înștiința că a alocat 17000 ron pentru reparatii la școală. Neseriozitate cu care primăria a tratat acestă situație rezultă din faptul că numai proiectarea pentru intervențiile de urgență costă în jur de 30.000 roni. La data la care a venit înștiințarea 28 decembrie!!!??? este o bătaie de joc având în vedere că a venit vineri , sâmbătă și duminică nefiind zile lucrătoare. Dar oricum școala nu avea carte funciară,iar intervențiile la clădirile de patrimoniu presupun o autorizare legală specială care, spre informarea Dumneavoastră nu a fost nici acum indeplinită. Toate aceste operațiuni conform legii revin propietarului  și mai ales de alocarea de bani pentru ele. Putea să-mi dea și 10 miliarde  atunci nu se putea face nimic…

Pe data 30.01. 2018 a fost depusa o noua adresa prin care au fost sesizate caderile de tencuiala din antablamentul cladirii, infiltratiile la tavane si scufundarea coltului de N-V cu aproape un m , acest fapt afectând grav și rezistența clădirii.

In urma situatiei create a fost emisa o nota de expert din februarie 2019, nedatată care nu a venit la fața locului și a făcut-o din birou. Nota de expert este sumară și prevede  concluziile care includ masuri de protectie – semnate de inginer expert tehnic  Ursachescu Mihai – Ministerul Culturii!!!???și nu concluzii cu privire la starea de fapt a clădirii și măsurile impuse..

In data de 22.02.2019  datorită preocupărilor și insistențelor mele  a fost emis de primărie, certificatul de urbanism iar pe 26.02.2019, a fost emisa o autorizatie de construire pentru reparatii in regim de urgenta de catre Primaria Calarasi dar care nu era suficient  dupa cum a precizat pe 20 martie 2019  un expert din ordinul arhitectilor din Romania – Tarsoaga Aurora care a analiazat situatia cladirii si propune oferta pentru lucrarile de interventie de urgenta si punere in siguranta a imobilului nominalizat in lista monumentelor istorice nr.crt.126, cod LMI CL-II-m-A14608 cu denumirea Liceul Stirbei Voda in prezent Scoala Gimnaziala Carol I Calarasi.

Dupa alocarea sumelor necesare in buget  si semnarea contractului documentatiile( de proiectare) vor fi predate beneficiarului in 10 zile iar acestea vor fi prezentate pentru a obtine Avizul – Directiei Judetene de Cultura, Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, Sectiunea Tehnica de Arhitectura si Inginerie si Autorizatia de Construire in Regim de Urgenta si Punere in siguranta a Imobilului.

Fara aceste documente nu se poate interveni asupra cladirii in caz contrar interventia insemnand infractiune conform legii.

Folosind cuvinte, comunicatul Primariei inceraca manipularea si distorsionarea adevarului.

Am arătat din prima interventie publică pe care am avut-o că Primaria  aruncă “pisica moartă”  în curtea școlii.

Redau pozitia mea publica si corecta, care l-a infuriat pe Primarul Dragulin și la determinat să asmută funcționarii din aparatul primariei si cativa ziaristi aserviti, intr-un reflex totalitar neobisnuit,de la revoluție încoace, asupra mea si a scolii.

Aceasta postare a Primariei Calarasi este incorecta si tendentioasa. In Scoala Gimnaziala CaroI I ploua de cel putin 4 ani. Mai mult chiar o cladire de patrimoniu, reprezentativa pentru judetul Calarasi a avut parte de lucrari de proasta calitate.Starea in care se afla cladirea ar fi trebuit sa fie cunoscuta de conducerea Primariei pentru ca in Consiliu de Administratie al scolii exista un reprezentant al al Primarului și 3 ai consiliului local

. Cladirea este in proprietatea consiliului municipal Calarasi (art.112 din legea 1/2011 Baza materiala a invatamantului preuniversitar de stat Finantarea si baza materiala a invatamantului preuniversitar- alin.2-Terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale).

  Raspunderea principala conform legii este la Consiliul local si Primaria Calarasi . Proprietarul imobilului, trebuie sa se asigure ca nu sunt probleme. Banii pentru renovări nu sunt prevăzuți în finanțarea de bază, așa că este responsabilitatea Primăriei să găsească bani pentru astfel de renovări.

Mai mult chiar, am primit decizie pentru functia de director incepand cu 10 septembrie 2018, in octombrie am facut cunoscuta problema Consiliului de Administratie al scolii.Concomitent am depus la Primarie documentatia de instiintare ( memoriu, deviz estimativ,cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism ,fotografii) si am purtat discutii cu organele abilitate de la Cultura si Primarie pentru obtinerea avizelor necesare.

 Primaria are servicii specializate cu oameni calificati sa rezolve in litera si spiritul legii aceasta problema nu sa o paseze directorului scolii. Interventia la aceasta cladire care, subliniez inca o data, este o cladire de patrimoniu din categoria A si reprezentativa pentru municipiului Calarasi, incumba Primariei Calarasi responsabilitatea si preocuparea pentru repararea cladirii

In acest moment din informații neverificabile scriptic, la sediul școlii, primăria declară  că a alocat sume din bugetul local  doar pentru intocmirea documentatiei necesare pentru obtinerea avizului si autorizatiei dar nu si pentru  reparatia cladirii.

Sunt necesare  masuri urgente si importante pentru Scoala Gimnaziala Carol !!!! Eu am fost si sunt deschisa la colaborare pentru realizarea acestor lucrări de importanta majora. Restaurarea cladirii si reproiectarea functionala a spatiilor inclusiv introducerea WC in interiorul cladirii pentru a raspunde tendintelor unui învățământ modern .

Primarul municipiului încercă să acrediteze ideea că aceste demersuri ar avea tentă electorală .

Indiferent de tentă un fapt este cert: în școală plouă! iar starea clădirii pune în pericol sănătatea și integritatea elevilor,a profesorilor,a personalului și părinților,  după ce cohorte de “specialiști” din  primărie s-au perindat pe la școală timp de o jumătate de an și nu au luat nici o decizie…nu au făcut nimic…nu au consemnat nimic în documente oficiale prin care să informeze  și consiliului de administrație al școlii..care să reprezinte poziția oficială a primărie, propietarul clădirii, asupra ceea ce a găsit la fața locului…

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page