Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — noiembrie 10, 2017 at 18:47

RePatriot continuă acțiunea de atragere a întreprinzătorilor din Diaspora

by

Bruxelles 7-8 Noiembrie.  De 1 Decembrie mergem la Alba Iulia.

RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, continuă seria de acțiuni dedicate românilor de peste hotare prin participarea la două evenimente și organizarea unei conferințe care a avut loc la Bruxelles pe 7-8 Noiembrie.
Prin participarea la astfel de conferințe, echipa RePatriot își propune să ofere consiliere și inspirație tuturor românilor care vor să revină în țară prin investiții și antreprenoriat.  57% dintre românii emigrați vor să se întoarcă în țara, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre Diaspora românească, comandat de RePatriot și realizat de Open-I Research.

repatriot2“Un număr tot mai mare de români, care trăiesc în străinătate, ar dori să se întoarcă acasă. Ei deţin cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de aceștia au adus o contribuţie importantă la creşterea economică a României. Românii au ales să plece într-o lume liberă, a competiției, a corupției mai scăzute, emigrând în economii funcționale. Acum, e timpul ca românii să  revină acasă pentru a valorifica oportunitățile de afaceri din România!”, spune Marius Bostan, inițiatorul proiectului RePatriot.

O echipă a RePatriot a participat la Conferința “Diaspora românească în Uniunea Europeană” – 7 noiembrie 2017  ora 15.00 Bruxelles la Parlamentul European și la o întâlnire despre oportunitatea generată de proiectele de dezvoltare locală în special în mediul rural.

repatriot1Pe 8 noiembrie o echipă RePatriot a întâlnit la Bruxelles întreprinzători români care sunt interesați să facă afaceri Acasă. A fost o bună ocazie de a discuta direct despre cum pot fi depășite barierele și cum fructificăm oportunitățile apărute. S-a discutat mult despre situația din România, despre barierele revenirii și despre oportunitățile din agribusiness, real estate, turism, high-tech, logistică și despre finanțare, fonduri europene, fonduri de investiții, piața de capital, fiscalitate și forță de muncă. Chiar dacă în România sunt greutăți, RePatriot a transmis mesajul, apreciat de participanți, că Românii sunt doriți acasă unde pot face profituri însemnate și pot contribui pentru a face o Românie mai bună pentru toți românii.

repatriotConferința RePatriot  de la Bruxelles a fost organizată la Reședința Ambasadorului României în Regatul Belgia și a fost urmată de discuții directe pentru dezvoltarea de afaceri în România.
O parte din acțiunea RePatriot a fost transmisă live și poate fi văzută aici și aici.

Urmatorul eveniment RePatriot va avea loc la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 2017, când echipa RePatriot merge la manifestările prilejuite de Ziua Națională și va organiza o conferință festivă extraordinară cu sprijinul autorităților locale.
Link de inscriere aici: http://repatriot.ro/conferinta-repatriot-alba-iulia-2017/

Despre RePatriot
RePatriot, proiect al Fundației Romanian Business Leaders, este o platformă de inspirație, consiliere și informație, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile  din țară. Prin zecile de conferințe RePatriot din toată lumea, la care au participat deja peste 4000 de români, dar și prin cele din țară, prin platforma www.repatriot.ro, românii din Diaspora pot accesa informații utile, exemple, educație antreprenorială, parteneriate, consultanță și oportunități din țară pentru a deveni antreprenori acasă sau pentru a sprijini România din țara de unde se află. Conferințele RePatriot reprezintă o platformă care încurajează transferul spiritului antreprenorial dinspre Diaspora spre România.

Fundația Romanian Business Leaders (RBL)
RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Direcţiile de acţiune ale fundaţiei sunt: Educaţia, Cultura Antreprenorială şi Buna Guvernare.

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page