Fashion - Tendinţe, Lifestyle — ianuarie 17, 2014 at 19:52

Reguli feng shui privind oglinzile

by

Oglinzile au un rol important în feng shui, deoarece pot îndeplini, în funcție de forma și de amplasarea lor, multiple funcțiuni. Nu le așezați niciodată la întâmplare!

oglinda veche feng shui

O oglindă specifică practicii feng shui este așa-numita oglindă pa kua convexă, extrem de utilă în respingerea nergiilor negative și redirecționarea lor spre sursă. Lucrul cu acestea nu este recomandat oricum și oricând, astfel încât am simțit nevoia să vorbim pe larg, într-un alt articol, despre oglinzile pa kua.

Există însă numeroase reguli în feng shui legate și de amplasarea oglinzilor normale.

Iată, mai întâi, principalele interdicții în ceea ce privește amplasarea oglinzilor în feng shui:

1) Nu este indicat să avem oglinzi în dormitor. Sau, dacă există, acestea nu trebuie în niun caz să fie orientate spre pat! Știm că este trendy și că fanii filmelor erotice preferă o oglindă amplasată deasupra patului sau lângă acesta, care să reflecte „acțiunea”, dar, din punct de vedere energetic, efectele pe termen lung sunt distrugătoare pentru viața de cuplu! O oglindă orientată constant spre locul în care dormi va crea numeroase probleme. Așadar, dacă aveți un dormitor aranjat în acest fel, ar fi o idee excelentă, să mutați oglinda altundeva!

2) Oglinzile nu trebuie să reflecte ușa de la intrare! Dacă în fața ușii de la intrare nu se află un hol pe lungime, ci un perete al acestuia, nu amplasați o golindă pe el! Aceasta va respinge automat orice energie pozitivă intrată în casă și, cu siguranță, nu vreți să se întâmple acest lucru! Ținând cont că holurile sunt, în general, suficient de lungi, veți găsi cu siguranță un alt loc în care să o amplasați!

3) Oglinzile nu trebuie să reflecta nici ușa de la baie sau pe cea de la bucătărie! În schimb, după cum veți vedea în continuare, o golindă amplasată pe ușa de la baie poate să aibă o influență pozitivă. În multe apartamente de la noi, oglinda este amplasată pe hol, exact în fața ușii de la bucătărie, pe care o reflectă, împreună cu o parte a acestei camere. Din punct de vedere feng-shui, această aranjare este total greșită și trebuie evitată!

4) Oglinzile nu trebuie să reflecte colțuri ale obiectelor de mobilier, coloane sau grinzi.

oglinzi

După cum vedeți, interdicțiile sunt destul de numeroase, putând să apară, pe bună dreptate, întrebarea „bun, atunci unde să pun o oglindă?”. Ei bine, iată locurile ideale în care pot fi amplasate oglinzile, conform regulilor feng shui:

1)Oglinzile așezate pe ușa de la baie au un rol pozitiv, deoarece înlocuiesc energia venită din această încăpăere responsabilă cu eliminarea murdăriei și a reziduurilor cu energia reflectată din alte sectoare ale casei. Simbolic, o oglindă amplasată pe ușa de la baie face această cameră să „dispară”, o separă de restul casei, redându-i exclusiv rolul său de eliminare și purificare.

2) Oglinzile așezate astfel încât să reflecte lumina în întreaga cameră, mai ales în încăperile cu ferestre prea mici, în care nu pătrunde suficientă lumină solară. O astfel de oglindă dublează practic lumina intrată în cameră, având un rol extrem de pozitiv.

3) Oglinzile care acoperă un întreg perete pot avea un rol pozitiv în camera de zi, când reflectă locul în care își petrec timpul împreună și se simt bine toți membrii familiei. Este vorba, practic, de dublarea unei energii pozitive și de crearea impresiei de lărgire a unui loc în care ne simțim bine, un loc încărcat pozitiv.

4) Oglinzile care sporesc efectul pozitiv al unui hol luminos, contribuind la răspândirea luminii în cele mai scunse colțuri.

5) Oglinzile au o influență pozitivă și atunci când reflectă o masă (dar nu pe cea din bucătărie!), cu condiția ca pe aceasta să se afle mereu ceva de mâncare (de exemplu o fructieră plină).

6) Oglinzile care creează impresia de lărgime într-un spațiu prea strâmt.

7) Oglinzile care suplinesc lipsa unui anumit sector din casă. Dacă locuința are un plan asimetric ceea ce duce la lipsa unuia din sectoarele tradiționale din feng shui, absența acestuia poate fi suplinită cu ajutorul unei oglinzi, care să ofere impresia de profunzime într-o zonă în care, de fapt, nu se află decât un perete.Pentru o astfel de utilizare însă, e deja nevoie de consultarea unui expert feng shui.

Iată și două reguli extrem de importante, general valabile, privind oglinzile în feng shui.

1)Sunt de preferat oglinzile mari, care reflectă întregul corp, și nu doar o parte a acestuia. Din punct de vedere, energetic, nu este bine să ne vedem în permanență     doar anumite părți ale corpului,de parcă am fi „tăiați”, „rupți”.

2)Este foarte important ca oglinzile să fie în permanență curate, astfel încât energia să circule liber, în flux continuu. Altfel, oricât de bine ar fi amplasate, oglinzile murdare vor crea mai degrabă probleme decât să ne ajute în vreun fel, conform principiilor feng shui.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page