Familie, Lifestyle — ianuarie 23, 2017 at 21:15

Reguli de etichetă pentru orice femeie care se respectă și mai ales, îi respectă pe cei din jur

by

Atunci când o femeie ţine cont de bunele maniere şi regulile de etichetă, înseamnă că este o femeie care se respectă, dar mai ales, învaţă să-i respecte şi pe cei din jur. Cu toate astea, există câteva nuanţe pe care doar un număr mic de oameni le cunosc aşa că, iată o listă a câtorva reguli care te vor ajuta să-ţi schimbi viaţa.

rochia12

 1.  Niciodată să nu mergi în vizită fără să anunţi. Dacă te-ai trezit cu vreo vizită surpriză, cu siguranţă ştii cum este să fii prins pe nepregătite. Anunţă întotdeauna intenţiile unei vizite.
 2.  Niciodată să nu-ţi laşi umbrela deschisă să se usuce (nici la birou, nici când eşti în vizită). O poţi lăsa pe jos sau agăţată de cuier.
 3.  Niciodată să nu-ţi ţii geanta în poală sau pe scaun. Un clutch mic şi elegant poate fi ţinut pe masă. Cât despre o geantă, aceasta poate fi agăţată de spătarul scaunului sau pusă pe podea. De asemenea, servieta se ţine pe podea.
 4.  Pungile de plastic trebuie purtate doar la cumpărături. La fel şi genţile achiziţionate din buticuri. Renunţă să porţi diferite pungi şi plase de brand sau de la supermarket.
 5.  Atunci când un copil are propria cameră, obişnuieşte-te să baţi la uşă înainte de a intra. În felul acesta, copilul tău va face acelaşi lucru atunci când va dori să intre la tine în cameră.
 6.  Într-o încăpere, unei femei îi este permis să poarte pălărie şi mănuşi. Această regulă nu se aplică atunci când este vorba de şepci sau căciuli.
 7.  Numărul total de accesorii pe care le poţi purta nu trebuie să depăşească de 13, aici fiind incluşi butonii. De altfel, este permisă să porţi  o brăţară peste mănuşi, dar niciodată un inel. În cazul unei petreceri sofisticate, trebuie să alegi întotdeauna să porţi cele mai scumpe bijuterii. În trecut, diamantele erau considerate potrivite doar pentru femeile măritate sau la o nuntă însă, în ziua de astăzi, acestea pot fi purtate şi pe timpul zilei.
 8.  Atunci când inviţi pe cineva la restaurant înseamnă că tu va trebui să plăteşti nota. Dacă o femeie invită un partener de afaceri la restaurant, ea este cea care trebuie să plătească. Dacă cineva spune “Hai să mergem la un restaurant”, înseamnă că fiecare va plăti ceea ce a consumat. Dacă un bărbat se oferă să plătească consumaţia unei femei, aceasta poate accepta.
 9.  În lift, persoana cea mai apropiată de uşă, trebuie să iasă şi să permită trecerea celorlalţi. De asemenea, persoana care este mai aproape de butoanele liftului, trebuie să întrebe la ce etaj vor să ajungă ceilalţi oameni prezenţi în lift.
 10.  În maşină, cel mai prestigios loc este cel de lângă şofer. Şi, de cele mai multe ori, acel loc este destinat unei femei. Dacă un bărbat stă lângă ea, acesta trebuie să se dea jos din maşină şi să-i deschidă uşa atunci când ceasta trebuie să coboare, de asemenea, oferindu-I mâna pentru a o ajuta. Oriunde ar alege să stea o femeie, bprbatul trebuie întotdeauna să-I deschidă uşa şi să o ajute să coboare din maşină. În mediul afacerilor, de cele mai multe ori, bărbaţii se ascund în spatele acestei etichete spunând că “ în afaceri nu există femei sau bărbaţi”.
 11.  La cinema, teatru sau într-o sală de concert, atunci când mergeţi către locurile pe care le aveţi rezervate, mergeţi cu faţa spre cei care sunt aşezaţi.
 12.  Subiecte adecvate de discuţie: politică, religie, sănătate, bani.
 13.  Fă cunoştinţă oamenilor care nu se cunosc între ei, dar pe care tu îi cunoşti. Încearcă să te comporţi cu cei din jur aşa cum ţi-ai dori să se comporte ei cu tine.
 14.  Nu vorbi urât sau nu bârfi persoanele care nu sunt de faţă.
 15.  Fă un secret din nouă lucruri: vârstă, certurile din familie, religie, probleme medicale, aventuri în dragoste, cadouri, onoare, avere şi lipsa sincerităţii.
 16.  Piesele vestimentare adecvate pe care le poţi purta prin casă sunt o pereche de pantaloni şi un pulover sau un tricou. Ambele sunt extrem de confortabile, cât despre capod sau pijamale, acestea trebuie purtate doar pe timpul somnului sau dimineaţa şi seara la baie.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page