Familie, Lifestyle — iulie 14, 2013 at 12:29

Reguli de bune maniere ciudate din jurul lumii

by

bune maniere ciudate1. Sorbitul zgomotos al pastelor

In Japonia, sorbitul pastelor si al supelor nu este o dovada de proasta crestere, din contra. Acest gest arata aprecierea pe care o ai pentru mancare. Mai mult, poti chiar sa bei supa direct din farfurie. Cu cat faci mai mult zgomot, cu atat mai bine!

2. Mancatul doar cu mana dreapta

Stangacii sa stea deoparte. In India, Orientul Mijlociu si anumite parti din Africa, este considerat nepoliticos si murdar sa mananci cu mana stanga.

3. Plata individuala a notei

 In Franta daca te oferi sa-ti platesti partea de consumatie, s-ar putea sa fii considerat nepoliticos si nesofisticat. Fie te oferi sa platesti nota completa, fie lasi pe altcineva sa faca acest lucru.

4. Painea versus cutitul

In Franta, trebuie sa-ti folosesti ambele maini cand mananci. Fie cutitul si furculita, fie painea si furculita. Painea nu este un aperitiv, este folosita ca sa te ajute sa-ti mananci mancarea.

5. Mancatul cu mainile

In Mexic, mancatul cu furculita si cutitul este aproape considerat snobism.

6. Atingerea mancarii cu mainile

In Chile, atingerea mancarii cu mainile se considera lipsa de maniere. Chiar si cand vine vorba de cartoii prajiti. In Brazilia, de asemenea, pizza si burgerii sunt mancati intotdeauna cu furculita si cutit.

7. Condimentarea mancarii

In Portugalia, daca nu ai pe masa sare si piper, nu cere. Se considera o ofensa adusa chefului. 8. Folosirea furculitei in Thailanda In Thailanda, furculitele sunt folosite doar ca sa umple lingurile. Nu le folosi ca sa-ti pui mancarea in gura.

9. Pozitia mainilor la masa

In Rusia, se considera chiar politicos sa-ti tii coatele pe marginea mesei si nepoliticos sa ti le tii pe picioare.

10. Farfuria individuala

In Etiopia, farfuriile individuale sunt considerate o risipa. Toata lumea mananca din mijlocul mesei, cu mainile.

Sursa: Huffingtonpost.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page