Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — iunie 2, 2014 at 13:11

Regio sprijină îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă socială din Alexandria

by

logo adrÎn data de 31 mai, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, împreună cu Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea unui centru rezidenţial din municipiul Alexandria.

DSC_0439Unitatea Administrativ-Teritorială Alexandria, în calitate de beneficiar, primeşte fonduri nerambursabile în cadrul programului Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, pentru proiectul „Reabilitare adăpost pentru familii, persoane adulte şi copii aflaţi în dificultate”.

DSC_0453Valoarea totală a contractului de finanţare este de 3.989.459,58 lei, din care valoarea totală nerambursabilă reprezintă 3.829.066,54 lei, iar contribuţia beneficiarului este de 160.393 de lei.

DSC_0476Proiectul, a cărui durată de implementare este de 15 luni, vizează reabilitarea adăpostului pentru familii, persoane adulte şi copii aflaţi în dificultate, în conformitate cu standardele europene. Totodată, prin prezentul contract de finanţare se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a stării de sănătate, prin oferirea de sprijin material şi financiar beneficiarilor cuprinşi în program, precum şi de consiliere socială.

DSC_0449Proiectul vine aşadar în sprijinul comunităţii, pentru rezolvarea problemelor pe care le înfruntă persoanele cu o situaţie socială precară – familii aflate în dificultate temporară sau în situaţie de criză, ca urmare a unor stări conflictuale, calamităţi, incendii, sau familii în curs de destrămare şi fără adăpost, persoane adulte, cu precădere femei, aflate în situaţie de risc social, supuse violenţei domestice şi copii aflaţi în situaţii de risc, pe fondul destrămării familiei sau violenţei din familie.

DSC_0507Până în prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost semnate 29 de contacte de finanţare în cadrul Domeniului major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, ce au o valoare nerambursabilă solicitată de peste 66 milioane de lei.

DSC_0469ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page