Lifestyle, Sănătate — august 2, 2014 at 12:16

Reflexoterapia – Surâsul vine de la picioare

by

Reflexoterapia are drept scop reechilibrarea energiei vitale a organismului. Fie ca aveti o problema de sanatate, fie ca doriti doar o modalitate de a va relaxa si de a va imbunatati starea de sanatate, reflexoterapia poate fi raspunsul la problema d-voastra.

masajStii de unde vine cuvantul terapie? Este strigatul de ajutor adresat Pamantului (in greaca). Un strigat de ajutor caruia pamantul ii raspunde oferindu-ne pentru tratament ape termale, argile, cristale sau chiar banalele pietre pe care calcam si care ne aplica cel mai rudimentar masaj al zonelor reflexogene din talpi. Desi pare simplu, fenomenul este complex si extrem de important pentru sanatatea intregului organism.

Masarea punctelor reflexogene, la nivelul talpilor, palmelor, coloanei vertebrale sau al capului, determina spargerea depozitelor de toxine, stimularea circulatiei sanguine, a celei limfatice, dar si a energiei, grabind vindecarea si instalarea starii de bine.

Reflexoterapia poate preveni, imbunatati starea de sanatate a organismului sau chiar vindeca:

 • migrenele rebele sau sacaitoarele dureri de cap
 • chinuitoarele dureri de spate
 • durerile zonei cervicale
 • parsivele dureri musculare
 • afectiunile tractului urinar
 • tulburarile de vedere
 • problemele tubului digestiv (balonari, constipatii)
 • circulatia sanguina deficitara
 • problemele sistemului oto-rino-laringologic
 • disfunctiile pulmonare
 • problemele de dinamica sexuala

Talpile picioarelor reprezinta zona de maxim interes in reflexoterapie.
Pe talpile picioarelor sunt locuri de proiectie al tuturor organelor corpului omenesc iar prin intermediul punctelor de corespondenta se stabileste o legatura cu acestea. Doctorul Fitsgerald a demonstrat ca pe talpa dreapta a piciorului sunt proiectate energetic, sub forma de zone sau puncte, organele situate in partea stanga a corpului, iar pe talpa stanga sunt proiectate organele situate in partea dreapta a corpului. Restul celorlalte organe sunt proiectate la fel pe ambele talpi.

harta talpiIn talpile tale sunt peste 70.000 de terminatii nervoase situate, adica 93% din totalul aflat la suprafata pielii,sunt strans legate de organele corpului tau. Astfel capata sens proverbul chinezesc.

Extrem de sensibile si uneori dureroase la palpare, ele sunt in stare sa–ti spuna clar si rapid care este organul aflat in suferinta. De aceea picioarele dor! Ele iti vorbesc despre neregulile din organismul tau. Uneori durerea este extrem de vie, iar intensitatea este direct proportionala cu gravitatea sau vechimea afectiunii organului respectiv.

Statisticile marturisesc ca peste 75% dintre bolile de care “ne bucuram” sunt rezultatul stresului! Factura la intretinere ne streseaza. Traficul in drum spre serviciu ne streseaza, stricandu-ne ziua toata. Stabilitatea locului de munca, apropiatul examen al copilului, pensia prea mica, lipsa medicamentelor din farmacii sau otravurile ce ne sunt servite dimineata, la pranz si seara in farfurie – ne streseaza.  Durerea resimtita in punctele reflexe se explica prin acumularea de toxine in organism, care se aglomereaza sub forma unor depozite de cristale, cauzand blocaje ale circulatiei sanguine, dar si energetice.

Prin masajul acestor zone are loc o irigare mai buna, un aport crescut de sange in zonele reflexe si organele corespunzatoare. Pe anumite zone reflexe se pot intalni depozite de acid uric sau cristale.

Mana este unul dintre cele mai importante si mai interesante instrumente functionale ale omului. E foarte greu de catalogat sau denumit anatomic, deoarece daca o numim organ este prea putin, caci, in reflexologie palma, cuprinde pe fetele sale palmare proiectia tuturor organelor corpului, iar daca o numim sistem functional este impropriu, deoarece ea nu functioneaza inconstient ca alte sisteme (circulator, respirator, endocrin etc), ci este aproape constienta, caci are cele mai puternice, mai stranse si mai complexe legaturi directe cu centrul nostru de comanda – creierul.

maini1In reflexologie palma, mana nu este doar un organ motor, ci unul special, deosebit de complex si aproape personalizat. Nu doar in reflexologie palmara se acorda o atentie deosebita mainilor, adevaratii vindecatori folosesc mainile ca organe speciale (si specializate) pentru transmitere si tratament bionergie.Mainile sunt reprezentative pentru cei doi poli energetici ai fiintei noastre.

In general se considera mana dreapta avand o polaritate Yang (pozitiva, emitatoare) si mana stanga de natura Yin (negativa, receptoare). Unind palmele mainilor (in rugaciune, salut sau arte martiale) echilibram energiile intregului corp, anuland dualitatea, indoiala si dezechilibrul si refacem plenitudinea si integritatea fiintei originare, a marelui UNU (TAO, Dumnezeu sau Fiinta primordiala).

Frecarea palmelor ne energizeaza, ne maseaza intregul organism si ne calmeaza in acelasi timp.Intre palme, degete si organele corpului exista o stransa interdependenta functionala (ca si cea talpa – corp) si o legatura energetica directa.

Reflexoterapia are rol profilactic, mentinand sanatatea celor care o intrebuinteaza periodic, dar si curativ, ducand la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni, fara a fi nevoie de medicamente. De asemenea, poate fi folosita si in scop diagnostic. Oricine poate apela la reflexoterapie daca intentioneaza sa-si ajute propriul corp sa se mentina intr-o stare de echilibru. Cu ajutorul reflexoterapiei:

 • se dizolva depozitele de toxine
 • se activeaza circulatia sanguina
 • se stimuleaza circulatia limfatica
 • se regleaza greutatea corpului
 • se fluidifica energia de-a lungul meridianelor corpului.

Reflexoterapia se poate asocia cu succes cu alte terapii cum este acupunctura, aromoterapia, cu exercitiile fizice, consilierea psihologica, programele de nutritie, irigatiile colonului.

Daca medicina alopata poate diagnostica bolile pe baza simptomelor prezente, reflexoterapia ofera indicii privind dezechilibrele din diverse parti ale corpului si, in plus, este un instrument extraordinar, natural, sigur si noninvaziv. Marele sau avantaj este ca poate detecta problemele de sanatate inca din fazele lor incipiente.

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page