Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 5, 2013 at 14:44

Recunoștința, calea spre adevărata fericire

by

Trăim într-un ritm foarte alert, alergăm mereu după lucruri noi, tot timpul vrem mai mult și suntem nefericiți pentru că nu avem mai mult; nu ne ajunge să fim doar noi nefericiți, așa că le împărtășim și celor din jur despre neajunsurile noastre; obținem mai mult, suntem fericiți pentru câteva momente, ne plictisim și o luăm de la capăt. Cred că fiecare dintre noi a trecut prin aceste etape și cred că dacă ne-am opri pentru un moment din această cursă, ne-am da seama că nu asta este calea spre fericire.  Îți voi vorbi astăzi despre recunoștință – calea spre adevărata fericire.

oamenii din jurZilnic ne lovim de neajunsuri și de fiecare dată avem șansa să mergem mai departe sau să ne blocăm și să le facem să pară mai importante decât sunt în realitate sau, cum zice o vorbă din popor, „să facem din țânțar armăsar”. Dacă ai o problemă, un exercițiu bun pentru a determina cât de importantă este aceasta este să te întrebi: Va mai conta peste jumătate de an ceea ce mă frământă acum? Dar peste un an? 

În viață vom avea parte și de bune și de rele. De noi ține să alegem care sunt lucrurile asupra cărora vrem să ne concentrăm. Avem atât de multe lucruri bune în viețile noastre și, dacă am fi recunoscători pentru toate acestea, am reuși în sfârșit să fim fericiți. Sunt lucruri fără de care am avea mult de suferit și, totuși, nu ne facem timp să le apreciem și pot include aici: faptul că suntem sănătoși, avem mâini și picioare, avem cele cinci simțuri care ne ajută să experimentăm viața, trebuie să fim recunoscători pentru că avem viața, pentru faptul că avem un acoperiș deasupra capului și că, în cele mai multe cazuri, avem pe cineva care ne așteaptă acasă și care ne iubește. Avem ce mânca și avem ce bea. Uităm să apreciem că trăim în cea mai bună perioadă a istoriei, faptul că mentalitățile oamenilor încep să se schimbe, felul în care s-a dezvoltat tehnologia, că avem internet și că ne pune la dispoziție informații despre orice ne poate trece prin cap. Putem vorbi cu persoane din toate colțurile lumii, ba chiar mai mult, putem să ne și vedem. Suntem liberi să călătorim prin întreaga lume, suntem liberi să muncim mai mult sau mai puțin și să ne bucurăm de rezultatele muncii noastre. Ne putem bucura de natură, de verdele copacilor, de albastrul mării și de curcubeul ce apare după ploaie. Sunt atât de multe lucruri care ne fac viața mai frumoasă și pe care le percepem ca și cum ni s-ar cuveni.

M-am tot gândit zilele astea la recunoștință și mi-am dat seama că, pentru mine, unul dintre cele mai importante lucruri pentru care sunt recunoscător este faptul că am libertatea să mă dezvolt și să contribui la crearea unei lumi mai bune. Sunt recunoscător pentru faptul că am șansa ca în timpul vieții mele să pot face ceva măreț. Iată că putem să nu ne rezumăm doar la ceea ce avem deja. Putem fi recunoscători și pentru lucrurile pe care vrem să le aducem în viațile noastre și, cu siguranță, asta le va face să se manifeste mai ușor.

Fii recunoscător față de cei care ți-au fost alături

„Să simţi recunoştinţă şi să nu o manifeşti este ca şi cum ai împacheta un cadou şi nu l-ai oferi în dar.” William Arthur Ward

Învață să fii mai recunoscător față de cei care te-au ajutat și nu ține asta doar pentru tine! Arată-le și lor! Nu pierde niciodată ocazia să mulțumești celor care au făcut o diferență importantă în viața ta sau celor care, pur și simplu, te-au ajutat cu lucruri mărunte. Vei vedea că asta vă va oferi, atât ție, cât și lor niște sentimente deosebite și te va ajuta, de asemenea, să formezi relații mai puternice și mai armonioase.oamenii din jur

Te provoc de data asta să faci o listă cu toate lucrurile pentru care poți fi recunoscător, de la cele mai importante, la cele mai mărunte și să o citești mâine dimineață imediat după ce te trezești. Dacă te face să te simți bine și dacă este și pentru tine o modalitate foarte bună să îți începi ziua, fă-o în fiecare dimineață. Recunoștința te va ajuta să fii fericit ori de câte ori o experimentezi și te va face să realizezi că viața este cu adevărat frumoasă. Nu uita: „În viață trebuie să întelegem că nu fericirea ne face recunoscători, ci că recunoștința ne face fericiți!” David Steindl-Rast

Te invit să le spui și prietenilor tăi despre comunitatea noastră! Dă un share acestui articol dacă crezi că și alții pot beneficia de pe urma lui.

Până data viitoare, promit să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume și în viața mea,

Adel Jewad

Sursa: fiischimbarea.ro

1 Comment

 1. Wavatar gabi gabriella spune:

  Recunoştinţa – Stefan Octavian Iosif

  “Recunoştinţa e o floare scumpă
  Ce tainică în inimi înfloreşte;
  Dar unii o sădesc doar ca s-o rumpă:
  Se mir apoi că, biata, veştejeşte.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.