Anunţuri, Ultimile Știri — noiembrie 18, 2013 at 11:36

Recomandări ale poliţiştilor pentru creşterea securităţii în timpul navigării pe Internet, în cadrul reţelelor de socializare

by

internetInformarea utilizatorilor cu privire la noţiunile de bază privind tipurile de ameninţări informatice şi exemplificarea printr-o serie de practici sunt menite să contribuie la sporirea securităţii sistemului şi a datelor personale, în timpul navigării pe Internet, în cadrul reţelelor de socializare.

Pentru prevenirea victimizării ca urmare a săvârşirii de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi vin în sprijinul utilizatorilor cu următoarele regulile generale de securitate pentru asigurarea integrităţii calculatorului şi a datelor personale:

Alegeţi o parolă pentru contul dumneavoastră care să nu fie uşor de ghicit de către un alt utilizator sau program. În acest sens, evitaţi parolele generice („1234567” sau „parola”) sau folosirea drept parole a unor informaţii personale (zilele de naştere, numele de fată al mamei etc.) care sunt simplu de găsit prin tehnici de inginerie socială sau din simple căutări pe reţelele sociale.

Nu daţi click pe mesaje care, deşi par fotografii, sunt fişiere executabile. Chiar dacă par că sunt transmise de prieteni, astfel de mesaje pot instala la descărcare un software periculos ce oferă atacatorilor control asupra calculatorului infectat.

Ajustaţi-vă permanent setările de securitate şi confidenţialitate ale contului prin schimbarea periodică a parolei şi configurarea opţiunilor referitoare la caracterul public/privat al activităţilor.

Fiţi circumspecţi în a deschide ataşamentele şi link-urile care încearcă să vă convingă să participaţi la sondaje pentru a câştiga premii, de obicei telefoane mobile sau tablete. Acestea pot ascunde în spatele lor viruşi sau aplicaţii maliţioase.

Instalaţi o soluţie de securitate ce oferă protecţie completă şi aveţi în vedere ca aceasta să fie permanent actualizată cu cea mai recentă versiune;

Nu dezvăluiţi niciodată informaţii referitoare la perioadele în care părăsiţi locuinţa;

Fiţi circumspecţi în a accesa şi distribui link-uri de tipul „vezi cine ţi-a accesat profilul”, care pot ascunde conţinut periculos pentru sistemul informatic.

Pentru a sesiza orice problema legată de accesarea neautorizată a calculatorului dumneavoastră, modificarea de date informatice fără drept sau restricţionarea accesului la acest tip de date, solicitaţi sprijinul poliţiştilor specializaţi din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi!

http://cl.politiaromana.ro
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI
Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 44, Tel. 0242/306109, fax 0242/311489

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page