Evenimente, Ultimile Știri — august 19, 2016 at 17:11

Recital de vioară Dan-Iulian Druțac

by

Afis Recital de vioara Dan-Iulian Drutac

 

Oana Belu și Lucian Velciu, amfitrioni, împreună cu Mihai Hristu, producător,

duminică 21 august, ora 20 la Curtea dintre vii, Zona turistică Ostrov

Recital de vioară Dan-Iulian Druțac,Acompaniază la pian Ljubica Stojanovic.

În program lucrări de Bach, Schubert, Brahms, Enescu, Waxman.

Un eveniment din Festivalul București Muzical, organizat de Seratele Muzicale TV Clubul Tânărului Orfeu.

Recitalul va fi urmat de un vin d’honneur .

 

* Clubul Tânărului Orfeu și București Muzical sunt evenimente muzicale săptămânale care promovează tinerii muzicieni – generația următoare. Ele sunt susținute exclusiv din surse private. Donațiile din partea Susținătorilor, a Oaspeților și a Iubitorilor Muzicii de Calitate sunt binevenite.

Dan-Iulian Druțac a studiat la Liceul de Muzică ”Ciprian Porumbescu” din Chișinău, Republica Moldova. În 2013 a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional Whitgift din Marea Britanie și a obținut o bursă la Colegiul Whitgift. Din 2014 studiază cu David Takeno la Guildhall School of Music and Drama din Londra. A câștigat numeroase premii naționale și internaționale, cel mai recent ”Premiul Lutine” în 2015 în Marea Britanie și a oferit recitaluri și concerte de-a lungul și de-a latul Europei. Pe o vioară Stradivari din 1696 împrumutată cu generozitate de Andrew Bernardi, Dan-Iulian Druțac a interpretat recent Concertul de Alexander Glazunov cu Orchestra de Cameră Whitfield și Royal Philharmonic la Royal Albert Hall. El va participa la Concursul Internațional George Enescu, organizat în septembrie la București.

* Ljubica Stojanovic este considerată cel mai valoros pianist al generației tinere din Serbia. A început să cânte la pian la 6 ani și curând a oferit primele recitaluri. A absolvit excelenta Școală de Muzică Mokranjac din Belgrad și a continuat studiile ca bursier a Universității de Muzică și Arte din capitala Serbiei la clasa profesorului Alexandar Sandorov. În prezent Ljubica Stojanovic locuiește la Londra unde studiază acompaniamentul la pian la Guildhall School of Music and Drama cu profesoara Caroline Palmer. Ljubica va participa la Concursul Internațional George Enescu din septembrie, la București.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page