Politica, Politici europene — aprilie 14, 2014 at 10:30

Reacţie Rusiei la adresa Ucrainei: „Încetaţi războiul împotriva propriului popor!”

by

Ministerul rus de Externe a cerut duminică autorităţile de la Kiev să înceteze „războiul împotriva propriului popor”, arătându-se indignat de ameninţările Guvernului ucrainean privind recurgerea la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul ţării, au anunţat agenţiile ruse, citate de AFP.

foto: mediafax

foto: mediafax

„Cerem acoliţilor din Maidan, care l-au înlăturat de la putere pe preşedintele legitim al Ucrainei, să înceteze imediat războiul împotriva propriului popor”, a anunţat Ministerul rus de Externe.

“Ordinul ucigaş (al preşedintelui ucrainean interimar Oleksandr) Turcinov de a recurge la armată pentru a reprima protestele provoacă indignare”, a adăugat diplomaţia rusă.

Oleksandr Turcinov a ordonat o operaţiune de amploare împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă “un război” pe teritoriul ucrainean.

“Am ordonat lansarea unei operaţiuni de mare amploare” în estul ţării, a anunţat preşedintele interimar ucrainean.

Forţele speciale ucrainene au intervenit încă de duminică dimineaţă împotriva unor militanţi proruşi care ocupau instituţii din estul Ucrainei, operaţiunea soldându-se cu morţi şi răniţi de ambele părţi.

sursa:gandul.info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page